"Dark Web" pedofilija: Interpols izglābj 50 bērnus no varmāku važām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Interpolam izdevies izglābt 50 bērnus, veicot deviņus arestus. Aresti veikti Taizemē, Austrālijā un ASV. Tiek ziņots, ka to skaits varētu palielināties, vēsta BBC.

Starptautiska pedofilijas tīkla izmeklēšana sākta 2017. gadā un tā koncentrējās uz tā saucamo "tumšo tīmekli" ("Dark Web").

Kā vēsta policijas pārstāvji, no pedofilijas grupējuma varētu būt cietuši vēl 100 bērni. Patlaban tiek strādāts pie tā, lai viņus identificētu.

Kad Interpola rīcībā nonāca attēli ar ļaunprātīgi izmantotiem zēniem vecumā līdz 13 gadiem, tika uzsākta operācija "Blackwrist".

Attēli nāca no vietnes, kurā izmantota šifrēta programmatūra – "tumšais tīmeklis" atrodas ārpus parasti pieejamām meklētājprogrammām.

ASV Tēvzemes drošības departamentam izdevās izsekot vietni, kurā izplatīti minētie attēli.

Policija skaidro, ka varmākas attēlus vietnē izvietojuši katru nedēļu un bieži vien aizklājuši bērnu sejas, lai izmeklētājiem viņus būtu grūtāk identificēt.

Pirmos arestus policija veica 2018. gadā, kad vietnes galvenais uzturētājs Montri Salangams tika aizturēts Taizemē, un vēl viens tika aizturēts Austrālijā.

Salangamam, kurš ļaunprātīgi izmantoja arī savu brāļadēlu, tika piespriesti 146 gadi Taizemes cietumā. Viņa līdzgaitniekam – pirmsskolas skolotājam – tika piespriesti 36 gadi. Austrālijā aizturētajam vietnes administratoram cietumā būs jāpavada 40 gadi.

Jaunākais upuris bijis vien gadu un trīs mēnešus vecs.

"Tu esi bērnu vislielākais murgs, tu esi katra vecāka lielākās šausmas, tu esi drauds visai sabiedrībai." Šādi bija tiesājošā tiesneša vārdi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu