Uzvilkt Trampu? Kā amerikāņi atbalsta savu prezidentu (1)

Foto: AFP / Scanpix
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

"Make America Great Again" - sauklis, kas iespiedies atmiņā visai pasaulei. Donalds Tramps Amerikā ne tikai zīmēts un fotogrāfēts, bet arī šūts un līmēts. Ļaudis gatavi tērpties, krāsoties un pat sacensties savā starpā, lai pierādītu, kurš krāšņāks. Portāls "Apollo" piedāvā ieskatīties, kā amerikāņi atbalsta savu prezidentu. Viens no veidiem - tērpties krāšņos kostīmos.

Naģene "Make America Great Again"

Donalds Tramps sāka prezidentūru ar skaļu saukli - "Make America Great again" jeb "Padarīsim Ameriku lielisku atkal". Viens no zināmākajiem un pirmajiem veidiem, kā Tramps mudināja sevi atbalstīt - likt galvā sarkano cepuri. 

Sarkanā naģene kļuva tik populāra, ka cilvēki sāka masveidā tās pirkt. Tagad sociālajos tīklos ne viens vien ir fotografējies ar šo cepuri. Savukārt pasākumos, kuros uzstājas pats prezidents, pūlis ir vienots sarkano cepuru dēļ.

Foto: Reuters / Scanpix
Foto: AFP / Scanpix

Uzvalks "mūris" 

ASV prezidents Donalds Tramps, ierodoties Pensilvānijā uz tikšanos ar iedzīvotājiem, pauda lielu sajūsmu par vienu no dalībniekiem. Viņš bija tērpies uzvalkā, kas simbolizēja ķieģeļu mūri, tādējādi atbalstot savu elku, vēsta "Daily Dot".

Atbalstītājam rokās bija norāde ar tēmturi "#Buildme", kas tulkojumā no angļu valodas nozīmē "Uzbūvē mani!". 

Tramps bijis tik lielā sajūsmā, ka pasaucis vīrieti uz skatuves un paspiedis viņa roku.

Foto: AFP / Scanpix

Vakarkleitas par godu Trampam

Trampam ASV ir neviennozīmīga slava - gana daudz ir gan atbalstītāju, gan nīdēju, kuri vēlētos sagaidīt Trampa atkāpšanos.

Trampa atbalstītāju pulkā ir arī slavenības, kuras labprāt izrāda savu patiku pret prezidentu ar dārgiem un ekskluzīviem apģērbiem. Tā, piemēram, dziedātāja un dziesmu autore Džoja Villa ne vienu reizi vien ir paudusi patiku pret Trampu, izmantojot ekskluzīvas vakarkleitas.

Vienā no saviem izgājieniem uz sarkanā paklāja, viņa ar vakarkleitu un aksesuāriem pauda atbalstu Trampa lēmumam uzbūvēt mūri uz Meksikas robežas. 

Foto: AFP / Scanpix

Taču tā nebija vienīgā reize, kad dziedātāja manīta tērpos, kuros skaļi pauž savu politisko nostāju.

Donalda Trampa ievēlēšanas gadā dziedātāja bija tērpusies zilā kleitā, kas rotāta ar populāro prezidenta lozungu - "Make America Great Again".

Foto: Reuters / Scanpix

Zeķes ar Trampa portretu

Arī politiski nozīmīgas personas nebaidās retu reizi izskatīties smieklīgi un atklāt savus uzskatus par strīdīgo personu Trampu. Luiziānas štata gubernators Billijs Nundžesers sagaidot ASV prezidentu Donaldu Trampu, lielījās ar savām zeķēm, kas rotātas ar Trampa portretu. 

Foto: AFP / Scanpix

Dārga nozīme, bet lēts tērps 

Liela daļa Amerikas iedzīvotāju dalās ar savu tērpu fotogrāfijām sociālajos tīklos. Lai arī šķiet, ka tajos nekā īpaša nav, iedzīvotāji mēdz izteikties, ka "ar laiku šis maksās tūkstošus". Daži no prezidenta faniem ir gatavi pat līdzināties viņam un mainīt savu izskatu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu