Latvijas izlases kandidāte Pedija atskaitīta no WNBA kluba "Mystics"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" spēlētāja Šeilanija Pedija
"TTT Rīga" spēlētāja Šeilanija Pedija Foto: Zane Bitere/LETA

Starp Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātēm iekļautā amerikāniete Šeja Pedija atskaitīta no Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandas Vašingtonas "Mystics".

Ar piektdienu sākas jaunā WNBA sezona, bet 30 gadus vecā Pedija atskaitīta tās priekšvakarā. Tiesa, nav izslēgts, ka viņa tomēr varētu vēlāk pievienoties "Mystics" komandai, jo Eiropas čempionāta dēļ vienību uz laiku atstās Beļģijas izlases basketbolistes Emma Mēsemana un Kima Mesdaga.

Pedija gan iekļauta arī Latvijas izlases kandidātu lokā dalībai Eiropas čempionātā, lai gan viņa vēl joprojām gaida valsts pilsonību, ko viņai varētu piešķirt par īpašiem nopelniem. Tās iegūšanas gadījumā viņa esot gatava pārstāvēt Latviju kontinenta meistarsacīkstēs, kas daļēji notiks Rīgā.

Eiropas čempionāts sāksies 27.jūnijā.

Pedija iepriekšējās divas sezonas spēlējusi Latvijas labākajā komandā "TTT Rīga". Aizvadītajā sezonā viņa Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas turnīrā vidēji mačā izcēlās ar 15,2 punktiem, 5,3 rezultatīvām piespēlēm un 4,6 atlēkušajām bumbām. Viņa vairākas reizes tika iekļauta kārtas simboliskajā izlasē.

Amerikāņu aizsardze tika atzīta par Baltijas līgas vērtīgāko spēlētāju, pie MVP titula tiekot arī Eiropas Sieviešu basketbola līga (EWBL).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu