Uzsākta kriminālvajāšana par līdz nāvei piekautu vīrieti

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels / CC0 Licence

Valsts policija (VP) kriminālvajāšanai nodevusi krimināllietu pret diviem jauniešiem, kuri tiek turēti aizdomās par miesas bojājumu nodarīšanu, kā rezultātā ir iestājusies nāve, pavēstīja VP pārstāve Madara Šeršņova.

Viņa skaidroja, ka pagājušā gada 25. oktobrī VP tika saņemta informācija par to, ka Kuldīgā kādā dzīvoklī ir atrasts miris 1974. gadā dzimis vīrietis ar vardarbīgas nāves pazīmēm - sistām brūcēm.

VP par notikušo tika sākts kriminālprocess un uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēti divi jaunieši, dzimuši 1999. un 2000.gadā.

Vecākais no aizturētajiem jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par miesas bojājumu nodarīšanu, viņam tiesa piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu. Jaunākais nozieguma izdarīšanas brīdī bija nepilngadīgs, viņam tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka cietušais ar jauniešiem iepriekšējā dienā tikās Kuldīgā, 1905. gada parkā, kur viņiem izcēlās konflikts, kā rezultātā tika nodarīti miesas bojājumi. Pēc konflikta 1974. gadā dzimušais vīrietis devās mājās, kur no miesas bojājumiem nomira.

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā un nodevusi to prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Saskaņā ar Krimināllikumu, par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Personu vainu un soda mēru vērtēs tiesa.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu