Tramps apsver kara noziedznieku apžēlošanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ASV prezidents Donalds Tramps.
ASV prezidents Donalds Tramps. Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps piektdien, 24. maijā, apstiprināja, ka viņš apsver iespēju apžēlot vairākus karavīrus, kas apsūdzēti vai notiesāti par kara noziegumiem.

Laikraksts "New York Times", citējot Trampa administrācijas amatpersonas, šonedēļ ziņoja, ka Tramps paredz veikt šīs pretrunīgi vērtētās apžēlošanas Piemiņas dienas nogalē, kad amerikāņi godina dienesta laikā mirušos karavīrus.

Ir ziņots, ka par vienu no apžēlotajiem varētu kļūt bijušais jūras kājnieks Edvards Galahers, kurš apsūdzēts neapbruņotu civiliedzīvotāju sašaušanā un sagūstīta pusaudža noduršanā un kura prāvai jāsākas nākamnedēļ.

Ir arī vēstīts, ka Tramps apsver iespēju apžēlot bijušo ASV armijas elites vienības "Zaļās beretes" locekli Metu Golsteinu, kurš apsūdzēts slepkavībā ar iepriekšēju nodomu par talibu spridzekļu izgatavotāja nošaušanu 2010. gadā.

Varētu tikt apžēloti arī trīs jūras kājnieki, kas aizturēti pēc tam, kad videoierakstā bija urinējuši uz talibu kaujinieku līķiem 2011. gadā, un bijušais firmas "Blackwater" darbinieks, kurš notiesāts par irākiešu pusaudža civilista nogalināšanu.

"Mēs apsveram daudz dažādu apžēlošanu daudziem dažādiem cilvēkiem," Tramps piektdien sacīja reportieriem Baltā nama mauriņā, atbildot uz jautājumu, kāpēc viņš apsver kara noziedznieku apžēlošanu.

"Ziniet, daži no šiem karavīriem ir cilvēki, kas smagi un ilgi cīnījušies. Mēs mācām viņus, kā būt par dižiem cīnītājiem, un, kad viņi cīnās, dažreiz pret viņiem tiešām netaisni izturas. Tāpēc mēs to apsvērsim," Tramps piebilda.

Prezidents apstiprināja, ka viņš skata divas vai trīs lietas, kas ir "nedaudz strīdīgas", un piebilda, ka viņš varētu ļaut šo cilvēku prāvām turpināties un izlemt pēc tam.

"Es vēl neko neesmu izdarījis. Es neesmu pieņēmis nekādus lēmumus," sacīja Tramps.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu