"Spartaka" futbolisti virslīgas mačā uzņems "Metta" komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Liepāja" un Jūrmalas "Spartaks"
FK "Liepāja" un Jūrmalas "Spartaks" Foto: Mārtiņš Sīlis (optibetvirsliga.lv)

Šodien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 15.kārtas ievadā divkārtējā valsts čempione Jūrmalas "Spartaks" vienība savā laukumā uzņems pastarītes "Metta" futbolistus.

Mačs Jūrmalas pilsēta stadionā "Sloka" sāksies plkst.16, tiešraidē to translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam.

"Spartaka" futbolisti atkopušies no neveiksmīgā sezonas sākuma un pēdējās četrās spēlēs tikuši pie desmit punktiem, izcīnot trīs uzvaras un reizi nospēlējot neizšķirti. Jūrmalnieki turnīra tabulā pakāpušies uz sesto vietu, bet uzvaras gadījumā iekļūs kopvērtējuma labāko četriniekā.

Savukārt "Metta" pēdējā laikā nostabilizējusi savu sniegumu, taču zaudējums iepriekšējā kārtā "Liepājai" (1:2) liedza atstāt pēdējo pozīciju turnīra tabulā. Panākums pār "Spartaku" ļaus pakāpties uz priekšpēdējo pozīciju.

"Metta" komandai šajā mačā atkal uz soliņa būs galvenais treneris Andris Riherts, kurš par aizvainojošiem un nepieklājīgiem vārdiem pret pretinieku oficiālajām personām izcieta divu spēļu diskvalifikāciju. Metta" komandai līdz jūnija sākumam nevarēs palīdzēt aizsargs Ņikita Kovaļonoks, kurš par pārkāpumiem pirmās līgas B turnīra mačā saņēmis viena mēneša diskvalifikāciju.

Jūrmalniekiem šajā mačā jāiztiek bez pussarga Vitālija Rečicka, kurš sakrāto brīdinājumu dēļ saņēmis vienas spēles diskvalifikāciju.

Pirmajā aplī savstarpējā duelī ar 3:0 uzvarēja "Metta" futbolisti.

Svētdien šīs kārtas ietvaros "Liepāja" uzņems "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) komandu, bet citviet Kurzemē pērnās sezonas divu labāko komandu cīņā spēkiem mērosies "Ventspils" un "Riga", kamēr pirmdien galvaspilsētā būs RFS un "Daugavpils" duelis. Šo kārtu izlaiž "Jelgavas" vienība.

Ar 13 un 12 spēlēs gūtiem 25 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS un "Riga" komandas, kamēr trešā ar 21 punktu 12 cīņās ir "Valmiera Glass"/ViA. Tālāk ar 17 punktiem ir "Ventspils", aiz kuras ar 16 punktiem seko "Daugavpils" un "Spartaks". Tikmēr 14 punktus iekrājusi "Liepāja", bet astoto vietu ar 13 punktiem ieņem "Jelgavas" futbolisti, kamēr turnīra tabulu ar desmit punktiem noslēdz "Metta".

Kā zināms, šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu