Misēkļi Eiropas Parlamenta vēlēšanu dienā (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Makare/LETA

Sestdien, 25. maijā, notiek kārtējās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas Latvijā.  Balsošanas laikā tiek ziņots par dažādiem starpgadījumiem. Portāls "Apollo" apkopo vēlēšanu dienas misēkļus.

Vairākos iecirkņos cilvēkiem bijusi neizpratne, kurā vēlēšanu iecirknī šajās EP vēlēšanās balsot, informē vairāki vēlēšanu iecirkņi.

Vairāki cilvēki nebija informēti par iecirkņu sadalījumu. Kāda kundze gados, ieradusies iecirknī un secinājusi, ka viņai tas nav īstais balsošanas iecirknis, uz citu nebija gatava doties.

Bijuši arī jaunieši, kuri nezināja, kurā iecirknī viņiem balsot, bet vajadzīgo informāciju operatīvi atraduši internetā. Neizpratni daļā vēlētāju radījis arī tas, ka konkrētajā ēkā izvietoti divi vēlēšanu iecirkņi.

Rīga

Nespējot izvēlēties atbalstāmos kandidātus, kāds iedzīvotājs vēlēšanu aploksnē gribējis ievietot vairākus sarakstus. Kā skaidroja iecirkņa vadītāja, vēlētājs nebija pārliecināts, ka aploksnē var ievietot tikai vienu sarakstu.Savukārt vēl kādā iecirknī kundze paudusi neapmierinātību ar kandidātiem. Kundzes ieskatā, viņas izvēlētajā sarakstā nav bijis Eiropas Parlamentam atbilstošu, spēcīgu personību, kas varētu pārstāvēt Latviju.

Emīla Dārziņa vidusskolas vēlēšanu iecirknī kāds kungs vēlējies balsot vienā kabīnē ar līdzgājēju, tomēr iecirkņa pārstāvji to neļāva. Tāpat šis kungs vēlējās iemest vēlēšanu biļetenu balsošanas kastē bez aploksnes. 

Tukuma novada Džūkstes pagasta vēlēšanu iecirknī reģistrēts vēlētājs neveiksmīgi mēģinājis nobalsot Bērnu un jauniešu centra "Laimīte" telpās Sarkandaugavā. Vīrietis paziņojis, ka ir veicis pārreģistrāciju. Pārbaudot datus sistēmā tika konstatēts, ka pārreģistrācija nav veikta.

Vēlētājs skaidroja, ka uz Džūksti nebrauks, jo viņam nav transporta, ar ko uz turieni tikt, tāpēc vēlēšanas viņam ies secen.

Vēl kāda pensionāre skaļi jautājusi, cik dienas pirms vēlēšanām aizliegta politiskā aģitācija, paužot neapmierinātību par savā pastkastē atrasto politiskā spēka reklāmu. Viņas atnesto avīzi iecirkņa darbinieki izmetuši miskastē.

Bet vēlāk, jau izdarot savu izvēli un ejot ārā no iecirkņa, pensionāre skaļi paziņoja, ka vēlēšanu kastē varot samest "kaudzēm, ko grib", jo pie tās vienlaicīgi bija nostājušies vairāki cilvēki.

Ādaži

Ādažu novada domē esošajā 777. vēlēšanu iecirknī daļa vēlētāju attapušies ar nederīgiem dokumentiem - pasi vai personas apliecību. Kadagā viens balsotājs uzrādījis nederīgu personas apliecību, bet vēlāk atnācis novēlēt ar pasi. 

Lielbritānija

Latvijas vēstniecībā Lielbritānijā izvietotajā iecirknī mēģinājusi balsot jauna sieviete, kura iepriekš jau novēlējusi par britu kandidātiem, pastāstīja iecirkņa priekšsēdētāja Dace Liberte.

Jaunā sieviete ieradusies iecirknī noskaidrot, vai iespējams nobalsot par Latvijas izvirzītajiem kandidātiem, lai gan iepriekšējās dienās balsojusi par britu kandidātiem. 

Maskava

Kļūdainas informācijas dēļ iecirknī iepriekšējās dienās bija ieradies kāds kungs, kurš gribēja balsot pirms reālās vēlēšanu dienas, bet nevarēja.

"Pirmajā reizē, kad kungs atnāca, mūsu iecirknis vairs nestrādāja un nākošajā dienā viņš atnāca iecirkņa darba laikā, bet arī tad nevarējām pieņemt viņa balsi. Izskaidrojām, ka balsot iepriekš var tikai Latvijā. Toties sagaidījām šo kungu šodien kā vienu no pirmajiem vēlētājiem," sacīja iecirkņa priekšsēdētāja.

Tāpat cilvēki sociālajā tīklā "Twitter" skaļi pauž savu politisko nostāju, dalās ar izjūtām par vēlēšanām. Kā arī dalās ar novērojumiem:

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu