Everestā bojāgājušo skaits turpina pieaugt

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ASIA SIPA/ Scanpix

Sestdien, 25. maijā, amatpersonas ziņo par vēl vienu nāves gadījumu Everesta virsotnē. Ņemot vērā iepriekšējos nāves gadījumus, bojāgājušo skaits ir sasniedzis 10 cilvēkus, vēsta BBC.

Sestdien miris 44 gadus vecais Robins Heins Fišers. Avoti informē, ka vīrietis kāpjot uz virsotni juties saslimis.

Savukārt, piektdien Everestā gāja bojā 56 gadus vecais Īrijas pilsonis Kevins Hainss.

» Everesta "nāves zona" atņēmusi dzīvību diviem kalnos kāpējiem

Kā ziņo mediji, Robins Fišers bija apslimis un nejutās labi. Neskatoties uz to, sestdienas agrā rītā viņš devās uz virsotni. Bet liktens bija lēmis nesasniegt virsoti.

Vīrietim kļuvis slikti, viņš "sabruka" un gāja bojā 150 metrus no Everesta virsotnes.

"Mūsu pavadoņi mēģināja palīdzēt, bet neveiksmīgi," sacīja viena no ekspedīcijas pārstāvēm. 

Savukārt Kevins Hainss nomira piektdien Tibetas ziemeļu pusē. Vīrietis mira savā teltī 7 000 metru augstumā. Arī viņš nesasniedza Everesta virsotni.

Pagājšnedēļ kāds cits Īrijas pilsonis profesors Seamus Lauless tiek uzskatīts par mirušu pēc tam, kad nogāzies no kalna. Joprojām turpinās ķermeņa meklēšana.

Šogad laikapstākļi kalnā nelutina un tie uzskatīti par sliktākiem nekā parasti. Spēcīgie vēji, kas valda kalnā, traucē alpīnistiem veiksmīgi tikt virsotnē.

Alpīnistu skaits joprojām pieaug, līdz ar to strauji kāpj cilvēku skaits, kas iet bojā. Patlaban situācija ir novedusi līdz tam, ka tiek ierobežota atļauju saņemšana kāpt kalnā.

Alpīnistu skaits 2019. gadā varētu pārsniegt pērnā gada rekordu, kas bija 807 virsotni sasnieguši cilvēku. 

Jau tika ziņots, ka Everestā šonedēļ Everesta virsotnes tuvumā miruši divi kalnos kāpēji, kas bija iestrēguši alpīnistu rindā uz pasaules augstāko virsotni. Toreiz mira 55 gadus vecā indiešu kalnos kāpēja Andžali Kulkarni atceļā no virsotnes, telekanālam CNN pavēstīja viņas dēls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu