"Raptors" pirmo reizi vēsturē sasniedz NBA finālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kavai Lenards
Kavai Lenards Foto: Reuters/ScanPix

Toronto "Raptors" sestdien pirmo reizi komandas pastāvēšanas vēsturē sasniedza Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālu.

Kanādas komandas Austrumu konferences fināla sestajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 100:94 (18:31, 25:19, 28:26, 29:18) pārspēja Milvoki "Bucks", sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-2.

"Raptors" zaudēja sērijas pirmās divas spēles, bet pēc tam izcīnīja četras uzvaras pēc kārtas. Finālā Toronto basketbolisti tiksies ar iepriekšējo divu gadu čempioni Goldensteitas "Warriors".

Toronto vienībā kārtējo lielisko maču aizvadīja Kavai Lenards, kurš guva 27 punktus, izcīnīja 17 atlēkušās bumbas un veica septiņas rezultatīvas piespēles. Tikmēr 17 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Kailam Laurijam.

Pretiniekiem 21 punkts un 11 atlēkušās bumbas bija Jannim Adetokunbo, bet 18 punkti un deviņas bumbas zem groziem - Brūkam Lopesam.

"Raptors" lielāko daļu spēles bija iedzinējos, tajā skaitā arī ceturtās ceturtdaļas sākumā. Tomēr vēlāk laukuma saimnieki pārņēma vadību un svinēja uzvaru.

Toronto komanda līgai pievienojās 1995.gadā un pirmo reizi spēlēs finālā.

""Warriors" ir viena no izcilākajām komandām vēsturē. Būs grūts uzdevums, bet mēs to centīsimies atrisināt," teica "Raptors" galvenais treneris Niks Nērss.

Pērn otro gadu pēc kārtas par NBA čempioniem kļuva Goldensteitas "Warriors", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica Klīvlendas "Cavaliers".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu