Baumanis slavenajā Silverstounā nesasniedz PČ posma finālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: www.fiaworldrallycross.com

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas svētdien slavenajā Silverstounas trasē nesasniedza pasaules čempionāta ceturtā posma finālu.

Pusfinālā pēc starta viņam pirmajos līkumos izdevās pakāpties uz otro vietu, kas finišā dotu vietu finālā. Tiesa, Joni Vimana avārijas dēļ tika izkārti sarkanie karogi, kā reuzultātā pusfināls bija jāatsāk.

Ar otro piegājienu Baumanim neizdevās izlauzties startā un viņš uzreiz devās "Džokera" aplī. Savā pusfinālā latvietis finišēja ceturtais, ar ko nebija gana fināla sasniegšanai. Latvijas pilots pirmo reizi sezonā palika ārpus labāko sešinieka.

Finālā uzvaru svinēja zviedrs Timijs Hansens, otrais bija norvēģis Andrēass Bakerūds, bet trešo vietu izcīnīja zviedrs Antons Marklunds.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem līderis ar 69 punktiem ir T.Hansens, kuram ar 84 punktiem seko brālis Timijs. Tikmēr trešo vietu ar 77 punktiem ieņem Bakerūds, bet Baumanis ar 62 punktiem atrodas ceturtajā pozīcijā, kamēr piektais ar 61 punktu ir krievs Timurs Timezjanovs. Savukārt Reinis Nitišs ar dalību vienā posmā iekrājis piecus punktus un atrodams 18.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šogad kopumā būs desmit posmi, no kuriem devītais septembrī notiks Biķernieku trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, seriālu pametušas vairākas rūpnīcas komandas, kā arī iepriekšējo gadu vadošie piloti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu