Tiesa sāks skatīt "Rīgas satiksmes" "nanoūdens" krimināllietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Pirmdien, 27. maijā, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa plkst. 9 sāks skatīt tā saukto "Rīgas Satiksmes" (RS) "nanoūdens" lietu, vēstīts tiesu kalendārā.

Tajā norādīts, ka lietā apsūdzēts bijušais RS darbinieks Vjačeslavs Stunžāns, nanolīdzekļu piegādātājs Aleksandrs Bezkorovainijs, revidents Valērijs Baškirovs un Vita Baurovska.

Šajā krimināllietā trīs personām inkriminēti divi noziedzīgi nodarījumi par krāpšanu lielā apmērā organizētā grupā un divi noziedzīgi nodarījumi par legalizāciju lielā apmērā organizētā grupā.

Papildus vienai no šīm personām inkriminēta arī dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana mantkārīgā nolūkā, kas izraisīja smagas sekas. Tas nozīmē, ka šī apsūdzētā persona ir amatpersona.

Ceturtajai personai inkriminēta krāpšana un noziedzīgi iegūtu līdzekļa legalizēšana.

Savukārt RS iesniedzis tiesai pieteikumu par materiālā kaitējuma piedziņu 811 009 eiro apmērā no lietā apsūdzētajām personām.

RS pārstāve Baiba Bartaševiča saka, ka tikai tiesas kompetencē būs izvērtēt, no kurām personām kompensācija piedzenama. Tāpat tiesas kompetencē ir izlemt vai uzņēmuma pieteikums ir apmierināms pilnā apmērā vai tikai daļēji.

Apsūdzības izvirzītas pēc Krimināllikuma 177 .panta trešās daļas par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, par ko draud brīvības atņemšana uz laiku no diviem līdz desmit gadiem, pēc 195. panta trešās daļas par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, kas veikta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa, par ko paredzēta atbildība ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, kā arī pēc Krimināllikuma 318.panta trešās daļas par valsts amatpersonas izdarītām tīšām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas, par ko draud brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu