RFS futbolisti centīsies pārtraukt neveiksmju joslu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Futbola klubs RFS/Facbook

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas kopvērtējuma līdere RFS pirmdien 15.kārtas spēlē savā laukumā uzņems "Daugavpili".

Mačs sporta bāzes "Arkādija" stadionā sāksies plkst.19.

RFS futbolisti nav uzvarējuši jau sešos mačos pēc kārtas, pa vidu diviem zaudējumiem četras reizes nospēlējot neizšķirti. Šajā sērijā pamatīgi "buksējis" rīdzinieku uzbrukums, jo viņi guvuši vien divus vārtus.

Tiesa, pēdējā laika neveiksmes gan nav maksājušas turnīra līderpozīciju, jo nestabilu sniegumu demonstrē arī tuvākā sekotāja "Riga".

Jau sestdien RFS viesos Rīgas derbijā tiksies ar savu principiālo konkurenti.

Tāpat arī "Daugavpils" piedzīvo neveiksmīgu nogriezni. Vēl nesen piecās spēlēs tika izcīnītas četras uzvaras, bet tagad piedzīvoti divi pārliecinoši zaudējumi pēc kārtas, kuros klusējis Latgales komandas uzbrukuma līderis Vugars Askerovs. Daugavpilieši turnīra tabulā no trešās vietas noslīdējuši uz septīto pozīciju.

RFS komandā šosezon vienus vārtus guvis kotdivuārietis Sedriks Kuadio, kurš iepriekšējā sezonā tieši "Daugavpilij" palīdzēja uzvarēt pirmajā līgā un nodrošināt ceļazīmi uz virslīgu.

Savukārt "Daugavpils" krāsas šosezon pārstāv no RFS izīrētie futbolisti - aizsargs Daniels Balodis un pussargs Maksims Toņiševs -, kuri šajā mačā nevarēs piedalīties.

Pirmajā aplī ar 1:0 uzvarēja RFS komanda, vārtus gūstot Artūram Zjuzinam, kuram gan traumas dēļ sezona, visticamāk, ir beigusies.

Šīs kārtas ievadā sestdien Jūrmalas "Spartaks" ar 1:0 pieveica "Metta" komandu, bet svētdien "Liepāja" ar tādu pašu rezultātu uzveica "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" (ViA) vienību un "Ventspils" arī ar 1:0 guva virsroku pār "Riga" futbolistiem. Šo kārtu izlaiž "Jelgavas" vienība.

Ar 13 spēlēs gūtiem 25 punktiem virslīgas vadībā šobrīd ir RFS un "Riga" komandas, kamēr trešā ar 21 punktu 13 cīņās ir "Valmiera Glass"/ViA, bet ceturto vietu ar 20 punktiem 14 dueļos ieņem "Ventspils".

Piektā ar 19 punktiem 13 cīņās Jūrmalas "Spartaks", kamēr sestā ar 17 punktiem 13 cīņās ir "Liepāja". Tālāk ar 16 punktiem 12 dueļos seko "Daugavpils", astoto vietu ar 13 punktiem ieņem "Jelgavas" futbolisti, kamēr turnīra tabulu ar desmit punktiem noslēdz "Metta".

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu