Par brāļu Dukuru treneri kļuvis austrietis Gūgenbergers

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis / IBSF

Pasaulē titulētāko skeletonistu - brāļu Martina un Tomas Dukura - treneru kolektīvam pievienojies austrietis Matīass Gūgenbergers, aģentūrai LETA apstiprināja sportistu treneris un tēvs Dainis Dukurs.

34 gadus vecais austrietis skeletonistiem būs treneris trasē.

"Jau iepriekšējā sezonā ar viņu izveidojās laba sadarbība. Ar Matīasu mums ir draudzīgas attiecības. Viņam savulaik tika veikta tāda pati operācija kā Tomasam, taču sāpju dēļ viņš iepriekšējā sezonā neturpināja karjeru," stāstīja Dukurs.

Gūgenbergers aizvadītajā sezonā bija palīgs arī Austrijas komandai, Beļģijai un citām mazajām skeletona nācijām, un paredzams, ka varēs turpināt ar tām sadarbību arī turpmāk.

Austrietis Pasaules kausa apritē startēja no 2006. līdz 2018.gadam. Viņš piedalījās trīs olimpiskajās spēlēs, labāko rezultātu sasniedzot 2010.gadā Vankūverā, kur tika izcīnīta astotā vieta. 2016.gadā Gūgenbergers izcīnīja pasaules čempionāta bronzas medaļu komandu sacensībās.

Pasaules kausā Austrijas skeletonists vienu reizi kāpis uz goda pjedestāla - 2012.gadā Kēnigszē viņš izcīnīja trešo vietu. Gūgenbergers ir astoņkārtējs Austrijas čempions skeletonā.

M.Dukurs ir seškārtējs pasaules čempions skeletonā un seškārtējs Pasaules kausa ieguvējs, kā arī desmit gadus pēc kārtas triumfējis Eiropas meistarsacīkstēs. Tāpat viņa kontā ir divas olimpisko spēļu sudraba godalgas.

Savukārt T.Dukurs ir 2016.gada Eiropas čempions, titulu izcīnot kopā ar brāli. Viņa krājumā ir arī vairākas medaļas Eiropas čempionātos, pasaules čempionātā un Pasaules kausa ieskaitēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu