Koalīcija ir droša par Levita ievēlēšanu prezidenta amatā (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Egils Levits.
Egils Levits. Foto: Edijs Pālens/LETA

Koalīcijas politiķi ir pārliecināti, ka trešdien, 29. maijā, Saeimas ārkārtas sēdē Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits tiks ievēlēts Valsts prezidenta amatā.

Politiķi šodien koalīcijas partiju iknedēļas sanāksmē apsprieda jautājumu par prezidenta vēlēšanām un pārliecinājušies, ka "viss ir sagatavots vēlēšanām". Koalīcijas partiju pārstāvji pēc sanāksmes pauda pārliecību, ka Levits gūs vairākuma atbalstu un tiks ievēlēts prezidenta amatā.

Visas koalīcijas partijas jau iepriekš pauda atbalstu Levita kandidatūrai, izņemot "KPV LV" frakciju, kur ir atšķirīgi viedokļi.

Taujāts par to, cik "KPV LV" pārstāvju atbalstīs Levitu, šī politiskā spēka pārstāvis Artuss Kaimiņš norādīja:

"Esmu pārliecināts, ka Egils Levits trešdien tiks ievēlēts ar balsu pārākumu." Savukārt to, cik "KPV LV" deputātu atbalstīs Levitu, viņš mudināja prasīt pašiem deputātiem.

Kā ziņots, Saeima par Valsts prezidenta ievēlēšanu lems nākamnedēļ, 29. maijā.

Uz Valsts prezidenta posteni kopā pretendē trīs personas. Koalīcijas deputāti pieteikuši Levita kandidatūru, Zaļo un zemnieku savienība prezidenta amatam izvirzījusi tiesībsarga Jura Jansona kandidatūru, bet daži "KPV LV" iekšējās opozīcijas deputāti - parlamentārieti Didzi Šmitu.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nolēmis nekandidēt uz otro termiņu augstajā amatā.

 
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu