"Bruins" Stenlija kausa finālsērijas ievadā uzvar "Blues"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Bostonas "Bruins" hokejisti
Bostonas "Bruins" hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Bostonas "Bruins" Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finālsērija pirmajā mačā pirmdien ar 4:2 (0:1, 2:1, 2:0) pārspēja Sentluisas "Blues" vienību.

Sērijā līdz četrām uzvarām ar 1-0 vadībā ir "Bruins".

Pirmie šajā mačā vārtus guva viesi, astotajā minūtē no tuvas distances pretiniekus pārspējot Breidenam Šenam. Otrajā periodā pēc nospēlētas minūtes Šens aizvārtē pārtvēra "Bruins" hokejista piespēli un atdeva ripu Vladimiram Tarasenko, krievu uzbrucējam panākot jau 2:0.

Tiesa, minūti un 16 sekundes vēlāk "Bruins" hokejists Konors Kliftons ātru uzbrukumu noslēdza ar ripas raidīšanu tukšos vārtos. Perioda 13.minūtē Čārlzs Makavojs realizēja vairākumu, panākdams neizšķirtu.

Trešās trešdaļas sestajā minūtē mājinieki pārņēma vadību - Noels Ačiāri vārtu priekšā izcīnīja ripu un atdeva to Šonam Kurali, kurš panāca 3:2. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nepilnas divas minūtes, Breds Maršāns raidīja ripu tukšos vārtos, pielikdams punktu "Bruins" uzvarai.

Sērijas otrā spēle notiks otrdien Bostonā.

"Otrā perioda gaitā nedaudz atguvāmies, sākām spēlēt fiziskāk un vairāk kustējāmies," stāstīja "Bruins" uzbrucējs Markuss Džonsons. "Pavadījām vairāk laika viņu aizsardzības zonā un nedevām viņiem daudz vietas."

"Pēc pirmajiem vārtiem viņi bija uz viļņa un sāka izdarīt spiedienu," pauda "Blues" vārtsargs Džordans Biningtons. "Trešo periodu sākām ar neizšķirtu un tikām pie rezultāta, kādu negribējām."

"Bruins" ir seškārtēja NHL čempione, iepriekšējo reizi Stenlija kausā uzvarot pirms astoņiem gadiem. Savukārt "Blues" Stenlija kausa finālā atgriezusies pēc 49 gadu pārtraukuma un tīko pēc savas pirmās trofejas.

"Blues" ir vienīgā komanda no pirmās līgas paplašināšanās 1967.gadā, kas nav tikusi pie Stenlija kausa.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu