Bez konfektēm un cepumiem! Kāpēc nedrīkst barot dzīvniekus zoodārzā?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rīgas Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā notiek Lieldienu gadatirgus
Foto: Rīgas Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā notiek Lieldienu gadatirgus Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sākoties aktīvajai apmeklētāju sezonai, Rīgas Zooloģiskais dārzs brīdina apmeklētājus par dzīvnieku nebarošanu ar dzīvniekiem neparedzētu barību, jo tas var sagādāt nopietnas problēmas, vēsta Rīgas Zooloģiskā dārza sociālajā tīkla "Facebook" kontā ievietotā informācija.

Rīgas zoodārzā ir bijuši vairāki gadījumi, kad cilvēku vieglprātības dēļ dzīvnieki iet bojā, jo tiek pārbaroti.

Pērn Rīgas Zoodārza apmeklētāji pārbaroja ziemeļbriežu mazuli. Bet 2017. gadā nomira pāris dienu vecs jēriņš. Nāves iemesls bija cilvēku sniegtais ēdiens. Mazulis vēl nebija pieradis pie citas barība, jo barojās ar mātes pienu.

» Fotostāsts: Rīgas Zoo zvēriņi bauda maija sauli

Sākoties sezonai, kad cilvēku pieplūdums zoodārzā palielinās, vadība atgādina, ka dzīvnieki zooloģiskajā dārzā tiek baroti ar sabalansētu barību, kas ir paredzēta tieši dzīvniekiem. Savukārt cilvēku pārtika dzīvniekiem var tikai kaitēt. 

Piemēram, no konfektēm, cepumiem un čipsiem dzīvnieki aptaukojas. Nepareiza barošana var ietekmēt arī kaulus un locītavas, kas var sākt deformēties. Dzīvniekiem var sākt asarot acis.

Cilvēki mēdz dot arī burkānus un ābolus ar kuriem dzīvnieki var aizrīties. No kāpostiem rodas caureja, siekalošanās, var sākt izkrist apmatojums. Arī maize kaitē - no tās dzīvnieki aptaukojas, spalva zaudē spīdumu un izkrīt, dzimst slimi mazuļi.

Taču šāda veida barošana var novest ne tikai pie dzīvnieka veselības pasliktināšanās, bet viņi arī pierod diedelēt. 

Foto: Roņu mazuļi Rīgas zoo

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu