"Raptors" cer uz spēlētāju pieredzi cīņā pret čempioniem "Warriors"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kavai Lenards
Kavai Lenards Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Toronto "Raptors" ceru uz savu spēlētāju iepriekšējo pieredzi izslēgšanas spēlēs pret Goldensteitas "Warriors", lai šogad tiem izrādītu nopietnu pretestību.

"Warriors" finālsērijā tiksies ar "Raptors", titula cīņām sākoties šajā ceturtdienā Toronto.

No pašreizējā "Raptors" sastāva izslēgšanas spēlēs pret "Warriors" iepriekš ir spēlējuši četri basketbolisti - Kavai Lenards, Denijs Grīns, Marks Gasols un Seržs Ibaka, un tieši viņu sniegums ASV medijos tiek raksturots kā atslēga, lai pārsteigtu pēdējo divu gadu čempioni.

"Mēs zinām, ka viņi ir spēcīgi uzbrukumā, bet fakts, ka to apzināmies, jau ļoti daudz mums palīdz," sacīja Ibaka. "Reizēm ir grūti, kad nezini, kā pretinieks spēlē, un, ja pret "Warriors" paļaujies uz to, ka spēles gaita pati atrisinās visu, viņi tevi par to smagi sodīs."

"Zinot, cik spējīgi viņi ir, palīdz mums labāk sagatavoties mentāli. Tāpēc analizējām viņu spēles un domājam, ko varam likt pretim," piebilda Ibaka. "Viena lieta ir analizēt spēles, bet pavisam cits ir to realizēt uz laukuma. Pat tad, kad viņi nespēlē savu labāko spēli, "Warriors" mierīgi var veikt 20 punktu atrāvienu, un spēles pret Portlendas "Trail Blazers" to spilgti parādīja."

Tāpat spēka uzbrucējs pretinieku spēles stilu raksturoja kā nospiedošu, jo sastāvā esošās superzvaigznes nereti ir grūti apturēt.

Savukārt spānis Gasols uzskata, ka apturēt "Warriors" vienību palīdzēs pacietība un spēja pielāgoties mainīgajiem apstākļiem.

"Viņi lieliski darbojas laukumā - izvēlas pareizās pozīcijas, piespēlē bumbu un bīstami atbild ar pretuzbrukumiem," pretiniekus raksturoja spānis. "Viņiem ir taktiskās shēmas, ar kurām viņi rēķinās, tomēr "Warriors" spēle ir daudzveidīga."

"Klejs Tompsons un Stefans Karijs izdarīs precīzus metienus, par to šaubu nav. Puišiem vienkārši ir jākontrolē viņu spēle," piebilda Gasols.

Vienkāršot iepriekš sacīto centās Ibaka: "Galvenais ir nebūt slinkiem. Klejs, Stefans un Dreimonds Grīns - visi viņi pietur bumbu un bīstami uzbrūk grozam. Mums ir jābūt gataviem visām 48 minūtēm, jo pretējā gadījumā tā var izvērsties par ļoti garu nakti."

Toronto komanda līgai pievienojās 1995.gadā un pirmo reizi spēlēs finālā. Šogad komanda ar savu lielisko aizsardzību spējusi pārvarēt Orlando "Magic", Filadelfijas "76ers" un Milvoki "Bucks" pretestību.

Goldensteitas vienībā joprojām vēl ir neziņa par tās līdera Kevina Durenta dalību finālsērijas spēlēs, jo basketbolists aizvien atgūstas no gūtās muskuļa traumas.

Pērn Goldensteitas "Warriors" otro gadu pēc kārtas kļuva par NBA čempioniem, finālsērijā ar 4-0 pieveicot Klīvlendas "Cavaliers".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu