"Tā bija izvēle starp dzīvību un nāvi!" Izglābta sieviete, kura Havaju meža biezoknī pavadījusi 17 dienas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Amerikāņu fizioterapeite un jogas skolotāja Amanda Ellere.
Amerikāņu fizioterapeite un jogas skolotāja Amanda Ellere. Foto: AP/Scanpix

"Es izvēlējos dzīvību," žurnālistiem stāsta 35 gadus vecā amerikāņu fizioterapeite un jogas skolotāja Amanda Ellere, kura vairāk nekā divas nedēļas pavadīja apmaldījusies Havaju salas mežā, vēsta CNN. 

Ellerei, kurai nebija līdzi telefona, 8. maijā, pārgājiena laikā apmaldījās meža biezoknī Havaju salās.

Maldoties un meklējot ceļu, sieviete bija nonākusi nomaļā vietā, pa kuru bija grūti pārvietoties un kur tikpat kā nevarēja atrast pārtiku.

Apmēram pusotru dienu pēc nomaldīšanās Ellere sāka apjaust situācijas nopietnību un faktu, ka varētu no tās neizkļūt dzīva.

"Tā bija izvēle starp dzīvību un nāvi. Es izvēlējos dzīvību," telekanālam KHON pēc izglābšanas sacīja Ellere. "Es netaisījos padoties. Pat tad, ja tas nozīmētu jaunas ciešanas."

Ellere lasīja ogas un plūca guavas augļus, taču bieži tas negadījās. Viņa dzēra ūdeni tikai tad, ja tas izskatījās pietiekami tīrs un neradīja bažas par saindēšanos. 

Ellerei bija lauzta kāja un smagi saules apdegumi, kuru dēļ viņai radās ādas infekcija. Viņa staigāja bez kurpēm, jo žāvējot tos bija aizrāvusi prom ūdens straume.

Glābiņš nāca tikai pēc 17 savvaļā aizvadītām dienām.

Elleres draugs Havjērs Kantellops ar vēl diviem paziņām par "GoFundMe" kampaņai saziedoto naudu noīrēja helikopteru un meklēja vietu, kur nosēsties, lai dotos meklēt Elleri. 

Kamēr vīrieši helikopterā lidinājās virs meža un meklēja labu nolaišanās vietu, viņi uz zemes pamanīja kustību. Tā bija Ellere. 

Foto: AP/Scanpix

Ellere sestdien tika nogādāta Maui slimnīcā. Ārsti konstatēja, ka slaidā sieviete zaudējusi septiņus kilogramus svara un viņai ir lauzts kreisās kājas lielais kauls, taču kopumā izskatoties lieliski.

"Nevarētu pat iedomāties, ka viņa gājusi cauri kam tādam," teica ārste Zora Bulatoviča.

Sestdienas vakarā Elleri izrakstīja no slimnīcas, norāda raidorganizācija CNN.

Elleri izglāba Kantellops un viņa draugi Kriss Berkvists un Trojs Helmers. Trīs vīrieši vienlaikus "raudāja, bļāva un smējās", kad sasniedza vairāk nekā divas nedēļas pazudušo sievieti, Berkvists stāstīja intervijā telekanālam CBS.

"Apvīt ap viņu rokas bija lieliskākais brīdis manā dzīvē," norādīja Kantellops.

Elleres māte Džūlija preses konferencē atzina, ka esot ļoti baidījusies par meitu, taču ticējusi, ka viņa ir dzīva.

"Viņa ir īsta karotāja," sacīja Džūlija Ellere. "Man nebija šaubu - ja kāds šādā situācijā var izdzīvot, tad tā ir viņa."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu