Latvijas volejbolisti Zelta līgas mačā spraigā cīņā piekāpjas Slovākijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas izlases volejbolisti
Latvijas izlases volejbolisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlase trešdien Rīgā cieta zaudējumu savā otrajā Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas Zelta līgas mačā.

Latvieši sporta namā "Daugava" ar rezultātu 2-3 (21:25, 29:27, 26:24, 16:25, 17:19) piekāpās Slovākijai.

Pirmajos trīs setos uzvarētāji izšķīrās galotnēs. Ja pirmajā setā noslēgumā pārāki bija slovāki (21:25), tad otrajā veiksme uzsmaidīja Latvijai, tiesa, tikai pēc vairāku setbumbu neizmantošanas (29:27). Trešajā setā laukuma saimnieki ilgstoši bija iedzinējos, tomēr galotnē guva virsroku ar 26:24.

Ceturto setu Latvija iesāka ar četriem zaudētiem punktiem pēc kārtas, kā rezultātā atspēlēties neizdevās un šis spēles nogrieznis tika zaudēts pārliecinoši ar 16:25. Līdz ar to uzvarētājs noskaidrojās izšķirošajā, piektajā, setā, kura sākumā Latvija atkal saskārās ar problēmām servē, kā rezultātā kā pirmā nonāca iedzinējos ar četriem punktiem (5:9).

Turpinājumā Latvija divus punktus atguva, bet vēlāk jau panāca 11:12 un ar lielisku spēli blokā izlīdzināja rezultātu. Turpinājumā pretinieki netika laisti tālāk par vienu punktu, mājiniekiem atspēlējot divas mačbumbas, turklāt Kristaps Platačs panāca 16:15, tādējādi par uzvaru mačā servēja jau latvieši.

Tiesa, arī pretinieki atspēlēja vienu mačbumbu, taču Latvija vēlreiz nonāca viena punkta attālumā no uzvaras spēlē - 17:16. Tomēr pretinieki ar bloku otro reizi galotnē izlīdzināja rezultātu, turklāt latvieši kļūdījās serves uzņemšanā un viesi tika pie trešās mačbumbas. To Slovākija izmantoja un guva virsroku ar 19:17.

Latvijas komandā ar 22 punktiem rezultatīvākais bija Atvars Ozoliņš, bet pa 16 punktiem guva Platačs un Armands Āboliņš.

Vēl šonedēļ Latvijas volejbolisti sestdien turpat uzņems Beļģiju.

Latvijas izlase Eiropas Zelta līgu uzsāka jau svētdien, kad izbraukumā trīs setos nācās piekāpties Turcijai. Tikmēr slovāki arī viesos piecos setos piekāpās Beļģijai.

Grupā vadībā ar trim punktiem vienā spēlē ir Turcija, kam ar trim punktiem divos mačos seko Slovākija. Divus punktus vienā mačā guvusi Beļģija, bet viens punkts divās cīņās ir Latvijai.

Grupas uzvarētājs kvalificēsies "Final Four" turnīram, kas notiks 21. un 22.jūnijā Tallinā, Igaunijā. Šāda līmeņa turnīrā Latvijas izlase spēlē pirmo reizi, spēkojoties ar spēcīgākajām Eiropas volejbola valstsvienībām.

Latvijas izlasei šajā turnīrā gan nevar palīdzēt valsts labākais volejbolists Hermans Egleskalns, kuram šogad bija ģimenes pieaugums, tāpēc viņš devis priekšroku laika pavadīšanai ar tuviniekiem.

Šomēnes Latvijas izlase pārbaudes spēlēs ar Baltkrieviju vispirms uzvarēja piecos setos, bet pēc tam cieta zaudējumu četros setos.

Arī šajā sezonā darbu ar Latvijas izlasi turpina igauņu speciālists Avo Kēls, bet viņam izvirzīts uzdevums aizvest komandu līdz 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Pagājušajā gadā Eiropas Sudraba līgā Latvijas izlase ieņēma trešo vietu. Šogad pretinieki būs daudz spēcīgāki, turklāt visi rudenī spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurā Latvijas valstsvienība neiekļuva.

Latvijas izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas Zelta līgā:

cēlāji - Jānis Jansons ("Limbaži"/MSĢ), Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija), Edvīns Skrūders (Jēkabpils "Lūši");

otrais temps - Armands Āboliņš (RTU/"Robežsardze"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Toms Vanags ("AERO Odolena Voda", Čehija), Markuss Cielavs (ETTA, Somija);

diagonāle - Reinis Pekmans ("Martigues", Francija), Kristaps Platačs ("Limbaži"/MSĢ);

pirmais temps - Zigurds Adamovičs, Vladislavs Blumbergs (abi - Jēkabpils "Lūši"), Edgars Šimanskis ("Limbaži"/MSĢ), Toms Švans ("Parnu");

libero - Ingars Ivanovs ("Limbaži"/MSĢ).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu