Uz Krievijas-Latvijas robežas automašīnas kravā konstatētas 714 500 kontrabandas cigaretes, kas maskētas kā tēja

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cigaretes. Ilustratīvs attēls
Cigaretes. Ilustratīvs attēls Foto: www.bauskasdzive.lv

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas, veicot kontroles pasākumus uz Latvijas-Krievijas robežas, kādā no Krievijas iebraukušas kravas automašīnā tējas vietā konstatējušas 714 500 kontrabandas cigarešu, aģentūrai LETA pavēstīja VID.

Dienestā informēja, ka nelegāli pārvietotās cigaretes uzietas kravā ar tēju, šķīstošo kafiju un konfektēm.

"Terehovas muitas kontroles punkta darbinieki, veicot kādas no Krievijas iebraukušas kravas automašīnas DAF kontroli, atklāja, ka kartona kastes, kurās saskaņā ar pavaddokumentos norādīto bija jābūt tējai, ir piepildītas ar kontrabandas cigaretēm. Pārkāpums tika atklāts riska analīzes rezultātā," skaidroja VID.

Veicot automašīnas skenēšanu, apstiprinājušās muitas amatpersonu aizdomas par nedeklarētu preču ievešanu. Turpinot padziļināto kontroli, muitas darbinieki konstatējuši, ka mazākajā daļā no tējas iepakojuma kastēm patiešām atrodas deklarētās preces, kamēr pārējās tējas kastēs noslēptas cigaretes "NZ" un "Minsk" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Muitas kontrolē izņemtas 434 400 cigaretes "NZ" un 280 120 cigaretes "Minsk".

Par konstatēto pārkāpumu sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Lietas materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmuma pieņemšanai par kriminālprocesa sākšanu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu