"Esmu diezgan strikta nostājā pret leģionārēm izlasē!" Šteinberga par Pedijas iespējamo spēlēšanu EČ (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Anete Šteinberga.
Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētāja Anete Šteinberga. Foto: Zane Bitere/LETA

Divreiz par Latvijas labāko basketbolisti atzītā Anete Šteinberga šovasar nepalīdzēs izlasei Eiropas čempionātā, jo ir nepieciešamība fiziski un psiholoģiski atjaunot spēkus pirms nākamās sezonas, "360 TV" raidījumā "Hattrick ar Puči" atklāja sportiste. Šteinberga arī atzina, ka neatbalsta leģionāru spēlēšanu Latvijas izlasē. 

Valstsvienībai šovasar gaidāmajā Eiropas čempionātā nepalīdzēs vadošās spēlētājas Šteinberga un Kitija Laksa. Šteinberga Vecā kontinenta meistarsacīkstēs nepiedalīsies personīgu iemeslu dēļ, kamēr Laksa turpina rehabilitāciju pēc novembrī gūtās smagās kājas traumas.

"Pārdzīvoju rezultātu Pasaules kausā. Domāju, ka bija iespējas tikt ārpus grupas. Tomēr sezona bija gara, bija uzvaras un daudz arī zaudējumu. Psiholoģiskais spiediens, ko izdaru uz sevi, rada lūzuma punktu, kā dēļ ir jātaupās, lai saglabātu sevi nākamajai sezonai," stāstīja basketboliste.

"Kā sportiste uzstādu sev augstākos mērķus un domāju, ka esam labākas par Senegālu, tāpat arī Ķīnu esam uzvarējušas pārbaudes spēles. Ar treneri bija pārrunas, bet tās lai paliek starp mums. Esmu vairākkārt runājusi ar basketbola savienības pārstāvjiem un izteikusi savu nostāju," atklāja Šteinberga.

Latvijas izlases kandidāšu sarakstā iekļauta amerikāņu saspēles vadītāja Šeja Pedija, kura gan vēl nav saņēmusi Latvijas pasi. Šteinberga gan neatbalsta spēlētāju naturalizāciju, kas Latvijas sieviešu izlasē būs pirmais gadījums.

"Mēs, Latvijas izlase, esam unikāla ar to, ka mums ir tikai savas spēlētājas. Esmu diezgan strikta nostājā pret leģionārēm. Neatbalstu šo lēmumu, bet nezinu kā reaģētu, ja tas tiktu pieņemts brīdī, kad esmu izlasē. Uzskatu, ka vienmēr esam pierādījušas, ka spējam, jo tomēr saviem spēkiem tikām Pasaules kausā."

"Vienmēr latviešu treneri mēģinājuši taktiski apspēlēt pretinieku, lai arī kādi būtu mūsu ieroči," skaidroja Šteinberga.

Eiropas čempionāts norisināsies no 27.jūnija līdz 7.jūlijam. A un B apakšgrupu spēlēs notiks Rīgā, bet pārējo apakšgrupu mači un izslēgšanas turnīrs norisināsies Serbijā. Sešas labākās komandas iegūs tiesības 2020.gada februārī piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu