Trešdien ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas un diviem Gruzijas pilsoņiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Airbaltic lidosta
Airbaltic lidosta Foto: airBaltic

Trešdien, 29. maijā, Valsts robežsardzes amatpersonas liegušas ieceļošanu Latvijā četriem ārzemniekiem - diviem Ukrainas un diviem Gruzijas pilsoņiem, informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Visi četri gadījumi konstatēti lidostas "Rīga" robežkontroles punktā. Ārvalstnieki nav varējuši pamatot savas ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņiem nav bijis pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Savukārt Pāternieku un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas un viens Tadžikistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus, proti, viņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks Šengenas zonas valstīs. Šīs personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Turpretim lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēta viena Latvijas pilsone, kurai nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām - vienam Uzbekistānas un vienam Taivānas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 11 personas - trīs Krievijas, divus Latvijas, divus Igaunijas, divus Lietuvas, vienu Serbijas un vienu Baltkrievijas pilsoni.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas uz valsts ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 33 likumpārkāpējus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu