Trolejbuss uz gājēju pārejas notriektu bērnu teju līdz pieturai velk pa asfaltu. Vecāki šokēti par maigo sodu vadītājai (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: www.pexels.com

2018. gada septembrī kādam 6. klases skolniekam gājēju pārejas šķērsošana beidzās traģiski. "Rīgas satiksmes" (RS) trolejbuss, nepamanot zēnu, viņu notriecis un vilcis gandrīz līdz pieturvietai. Ir pagājis teju gads - sods ir piespriests, taču bērna vecāki ar to neesot mierā, jo sods esot pārāk maigs, vēsta LTV raidījums "4. studija".

Raidījums atklāj, ka zēns teju 19 metru garumā burtiski ticis vilkts pa asfaltu zem trolejbusa. No trolejbusa apakšas zēns izlīdis saviem spēkiem, taču viņa kāja bijusi sadragāta. 

"Dēls bija pie samaņas. Vienīgais, ko viņš nemitīgi atkārtoja - "Es neesmu vainīgs. Es gāju pāri gājēju pārejai. Viņa mani laida, bet es neredzēju viņas [trolejbusa vadītājas] acis!" raidījumam atklāj cietušā zēna māte.

No sākuma māte neesot varējusi saprast, kāpēc dēls tā teicis, bet, skatoties video, viņa ievērojusi, ka trolejbusa vadītāja kādas 20 sekundes vispār neesot skatījusies uz ceļu, vēsta "4. studija".

"Pieļauju, ka transportlīdzekļa vadītāja lietojusi kādas psihotropās vielas, jo pat nejuta, ka zem trolejbusa velk mazu puiku!" notikušo atstāsta raidījumam puikas mamma.

Zēna kāja bija nopietni sadragāta, ka izredzes to saglabāt bijušas niecīgas, taču ārsti kāju izglābuši par brīnumu, bet puikam, vēl aizvien, jāturpina smags atveseļošanās process.

"Gribēju pāriet ielu – sākumā paskatījos uz abām pusēm – no vienas puses brauca trolejbuss, taču it kā apstājās, tāpēc domāju, ka mani laiž.

Izrādās, ka vadītāja neskatījās uz ceļu, kad biju zem trolejbusa, galvu turēju ar roku, sakodu zobus un ievilku vēderu, lai zobi neizkristu,” raidījumam par nelaimes gadījumu stāsta zēns. 

Vadītāja, kas tajā dienā uzbrauca virsū zēnam, joprojām turpinot darbu "Rīgas Satiksmē", informē raidījums.

Zēna tēvs raidījumam atklāj, ka tiesas process bijis neizprotams. Trolejbusa vadītājai piespriestais sods – divi gadi nosacīti un autovadītāja apliecības atņemšana uz diviem gadiem.

Cietušā zēna vecāki bijuši šokēti par vadītājas attieksmi pēc tiesas sēdes.

"Vadītāja pēc tiesas mums teica, ka "labāk būtu man pateikuši paldies - par jūsu bērnu baznīcā svecīti noliku"

un pēc sprieduma uzzināšanas viņa pat smējās un pa telefonu kādam stāstīja, ka tikusi sveikā cauri ar diviem gadiem nosacīti," raidījumam aklāj zēna māte.

Pēc informācijas "Apollo" arhīvā - negadījums notika Višķu ielā un atsaucoties uz aculiecinieku teikto, trolejbuss bērnu notrieca uz gājēju pārejas vien dažus metrus no pieturas. Aculiecinieki norādījuši, ka transportlīdzeklis gandrīz līdz pieturai vilka zēnu pa asfaltu.

Pēc notikušā, ievērojot "Rīgas satiksmes" iekšējos noteikumus, transportlīdzekļa vadītāja zvanījusi nevis Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, bet uzņēmuma dispečeriem. Pašvaldības pārvadātāja pārstāvis Viktors Zaķis norāda, ka tā bijusi pareiza rīcība.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu