Dainis Turlais sola visas Rīgas problēmas risināt atklāti, nevis "pagrīdē" (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dainis Turlais.
Dainis Turlais. Foto: Paula Čurkste/LETA

Kļūstot par Rīgas mēru, visas pašvaldības problēmas tiks risinātas atklāti, nevis kaut kur "pagrīdē", ceturtdien Rīgas domes ārkārtas sēdē solīja mēra amata kandidāts Dainis Turlais (GKR).

Turlā kandidatūru mēra amatam izvirzīja līdzšinējais pilsētas vadītājs Nils Ušakovs (S). Vairs neviens kandidāts netika pietieks.

Savā uzrunā kolēģiem Turlais sacīja, ka mēra amats nebūs viņam pirmais atbildīgais postenis profesionālajā dzīvē, tādēļ viņš solīja, ka kalpos visiem rīdziniekiem bez izņēmuma. Viņš norādīja, ka pilnībā apzinās, ka viņam dotais uzdevums nebūs viegls, piebilstot, ka izpildīt vēlētājiem dotos solījumus viņš var, tikai strādājot komandā.

Turlais arī atzīmēja savu līdzšinējo darba pieredzi, atgādinot, ka bijis pirmais Latvijas armijas komandieris pēc neatkarības atjaunošanas.

"Tas ir bijis mans lielākais sasniegums un esmu gandarīts, ka Latvijas armijas dibināšanā ieliktie pamati ir ļāvuši to izveidot par labi attīstītu un starptautiski atzītu spēku," sacīja politiķis.

Tāpat viņš norādīja, ka ir strādājis kā iekšlietu ministrs un parlamentārais sekretārs, paužot, ka tieši viņa laikā izdevies izveidot pašreizējo drošības dienestu struktūru.

Runājot par to, kādu viņš redz Rīgas domes turpmāko darbu, Turlais sacīja, ka ir virkne Valsts kontroles revīzijas aktu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja slēdzienu un citu procesu, kuri ir rūpīgi jāanalizē un uz kuriem ir praktiski jāreaģē, lai fiksētos pārkāpumus novērstu.

"Tāpat mums jāstrādā tā, lai šādi pārkāpumi neatkārtotos. Es te stāvu ne jau, lai spodrinātu savu karjeru, bet, lai uzlabotu Rīgas tēlu un rīdzinieku dzīvi," sacīja Turlais.

Komentējot līdzšinējo pašvaldības darbu, viņš norādīja, ka ir konstatējama zināma stagnācija, ko varētu mainīt, uzlabojot sadarbību ar opozīciju. "Redzu, ka ir jautājumi, kur opozīcijas modrā acs un prāts var būt nav bijis pietiekami operatīvi novērtēts, taču to var darīt un esmu gatavs uzklausīt visu deputātu domas, lai sadarbību padarītu ciešāku un produktīvāku," solīja Turlais.

Uzrunājot koalīcijas kolēģus, viņš uzsvēra, ka Rīgā ir paveikts arī daudz labu darbu, ne tikai sliktu.

"Ne jau apvērsumu ceļā mēs ieguvām varu, bet mums šo iespēju deva vēlētāji," sacīja Turlais, norādot, ka ja kolēģi viņu atbalstīs un dos iespēju strādāt, viņš gribētu būt pēdējais mērs, kurš kļūst par tādu "zināmu pretstatu un cīņas rezultātā par ietekmi un varu".

"Ceru, ka šīs problēmas mēs pārvarēsim un strādāsim tā, lai visi zinātu, kas par ko atbild un dara," sacīja Turlais.

Kā ziņots, Rīgas domē šodien notiek priekšsēdētāja vēlēšanas.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu