Īrijā dzīvesbiedra slepkavībā apsūdzētās latvietes prāvā paziņots verdikts (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
ilustratīvs attēls
ilustratīvs attēls Foto: www.pexels.com

Trešdien, 29. maijā, Centrālajā krimināltiesā latvietes Ingas Ozoliņas prāvā, kuras ietvaros sieviete tika apsūdzēta viņas partnera slepkavībā, zvērinātie pēc vairāku dienu apspriešanās beidzot paziņojuši savu verdiktu, vēsta portāls "Baltic-Ireland".

Upuris Audrius Pukas nomira no vairākām durtām brūcēm pēc konflikta pāra dzīvesvietā, bet apsūdzētā savu vainu slepkavībā noliedza.

Lietas izskatīšana tiesā sākās šī gada 30. aprīlī un ilga līdz pagājušajai piektdienai, kad zvērinātie devās apspriesties. Piecas sievietes un septiņi vīrieši apspriežu telpā pavadīja kopumā 12 stundas, pēc kurām tie tiesai paziņoja, ka nonākuši strupceļā un nespēj pieņemt lēmumu vai apsūdzētā ir vainīga vai nevainīga.

Tiesnesis Aleksandrs Ovens deva zvērinātajiem trešo variantu - noskaidrot, ka viņa, iespējams, nav vainīga slepkavībā, bet ir vainīga nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma.

Viņš teica, ka tas būtu iespējams, ja zvērinātie būs pārliecinājušies, ka Ozoliņas rīcība pašas aizstāvībai bijusi pārmērīga un viņai nav bijis iepriekšējs nodoms nogalināt.

» Dzīvoklī skanējuši sāpju kliedzieni. Jauna informācija par Īrijā dzīvesbiedra slepkavībā apsūdzēto sievieti

Zvērinātie atkal devās apspriesties un pēc neilga laika atgriezās ar spriedumu – atzīt apsūdzēto Ingu Ozoliņu par vainīgu nogalināšanā bez iepriekšēja nodoma. Šādam verdiktam piekrita desmit no 12 zvērinātajiem.

» Īrijā dzīvesbiedra slepkavībā apsūdzētās latvietes prāva tuvojas noslēgumam

Tiesa atteicās pagarināt apsūdzētās atbrīvojumu pret drošības naudu un nolēma, ka līdz 1. jūlijam, kad tiesa pasludinās soda mēru, sievietei jāpaliek apcietinājumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu