Džokovičs iekļūst "French Open" trešajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: AFP/SCANPIX

Titulētais serbu tenisists Novaks Džokovičs ceturtdien sasniedza sezonas otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātā čempionāta - trešo kārtu.

Pasaules ranga līderis Džokovičs otrās kārtas cīņā pārliecinoši ar 6-1, 6-4, 6-3 apspēlēja Henri Lāksonenu no Zviedrijas (ATP 104.), kurš pirms tam pārvarēja šī turnīra kvalifikāciju.

Džokovičs ir ceļā uz to, lai kļūtu tikai par otro tenisistu vēsturē, kuram vienlaicīgi pieder visi "Grand Slam" tituli. Arī trešajā kārtā viņu gaida gana pateicīgs pretinieks - pasaules 147.numurs Salvatore Karūzo no Itālijas, kuram arī pirms tam izdevās pārvarēt kvalifikāciju.

Citā mačā trešo kārtu sasniedza arī pagājušā gada Francijas atklātā čempionāta vicečempions Dominiks Tīms no Austrijas, kurš ir pasaules ceturtā rakete. Otrās kārtas cīņā viņš ar 6-3, 6-7 (6:8), 6-3, 7-5 apspēlēja planētas 91.numuru Aleksandru Bubļiku no Kazahstānas.

Vēl ceturtajā setā Tīms atradās iedzinējos ar 2-5, cīņai tuvojoties piektajam setam, tomēr austrietis parādīja raksturu un setu noslēdza ar pieciem uzvarētiem geimiem pēc kārtas.

Nākamo kārtu sasniedzis arī pasaules piektais numurs Aleksandrs Zverevs no Vācijas, kurš otrās kārtas mačā ar 6-1, 6-3, 7-6 (7:3) pārspēja kvalifikāciju pārvarējušo zviedru Mīkaelu Imeru (ATP 148.).

Tikmēr sieviešu turnīrā Francijas atklātā čempionāta trešo kārtu sasniegusi pieredzējusī amerikāniete Serēna Viljamsa. Planētas desmitā rakete otrajā kārtā ar rezultātu 6-3, 6-2 pieveica kvalifikāciju pārvarējušo japānieti Kurumi Naru, kura ir planētas 238.numurs.

Jau 37 gadus vecā Viljamsa ir ceļā uz savu 24."Grand Slam" turnīru karjerā, kas būtu atkārtots visu laiku labākais sasniegums.

Tiesa, trešajā kārtā amerikānieti jau gaida nopietnāks pārbaudījums, jo pretī stāsies tautiete Sofija Kenina, kura ir planētas 35.numurs.

Iepriekšējo reizi Viljamsa kādā no "Grand Slam" turnīriem uzvarēja 2017.gadā Austrālijas atklātajā čempionātā, bet pēc tam viņa paņēma pauzi, lai pasaulē laistu meitu.

Sezonas otrā "Grand Slam" turnīra trešo kārtu ceturtdien sasniedza arī pasaules pirmā rakete Naomi Osaka no Japānas, kura ar 4-6, 7-5, 6-3 pieveica kādreizējo planētas pirmo numuru Viktoriju Azarenku no Baltkrievijas (WTA 43.).

Vien 21 gadu vecā Osaka aizvadīja otro grūto maču šīs sezonas Francijas atklātajā čempionātā, jo jau pirmajā kārtā viņa neiztika bez trīs setu cīņas. Pret Azarenku viņa zaudēja pirmo setu, turklāt otrajā nonāca iedzinējos ar 2-4, taču prata atspēlēties.

Pirms tam pirmajā kārtā Azarenka bija pieveikusi Latvijas tenisisti Aļonu Ostapenko.

Neraksturīgi ilgu cīņu sieviešu sacensībās ceturtdien uzvarēja pasaules 42.rakete Kateržina Sinjakova, kura ar 7-6 (7:5), 6-7 (8:10), 6-3 pārspēja grieķieti Mariju Sakari (WTA 30.). Duelis ilga trīs stundas un desmit minūtes. Vēl pirmajā setā Sinjakova bija iedzinējos ar 1-5, tomēr spēja uzvarēt taibreikā.

Citviet par jaunāko ASV tenisisti kopš 1999.gada, kura sasniegusi "French Open" trešo kārtu, ceturtdien kļuva Amanda Aņisimova (WTA 51.). Vien 17 gadus vecā sportiste negaidīti ar 6-4, 6-2 uzvarēja planētas desmito numuru Arinu Sabaļenku no Baltkrievijas.

Trešo kārtu ceturtdien sasniedza arī pasaules 15.rakete Belina Benčiča no Šveices, kura ar 4-6, 6-4, 6-4 pieveica Lauru Zīgemundu no Vācijas (WTA 95.).

Francijas atklātā čempionāta trešo kārtu sasniegusi Latvijas pirmā rakete sieviešu tenisā Anastasija Sevastova, kamēr Ostapenko un Ernests Gulbis piedzīvoja zaudējumus pirmajā kārtā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu