Sevastova pret Mertensu cīnīsies "French Open" trešajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova piektdien aizvadīs sezonas otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātā čempionāta ("French Open") - trešās kārtas maču, tiekoties ar Elisi Mertensu no Beļģijas.

Abas spēlētājas plkst.12 pēc Latvijas laika uzsāks dienu uz turnīra otrā nozīmīgākā korta, kas nosaukts Sjūzijas Lenglēnas vārdā.

Sevastova ir pasaules 12.rakete un ar šādu numuru izlikta arī turnīrā, turklāt tā pat ir arī ar WTA ranga 20.vietas īpašnieci Mertensu.

Ceturtajā kārtā šī pāra uzvarētāja tiksies ar spānieti Karlu Svaresu Navarro (WTA 29.) vai Markētu Vondrušovu no Čehijas (WTA 38.).

Sevastova ar Mertensu savstarpēji ir tikušās vienu reizi, kad 2017.gadā WTA turnīrā Maljorkā Latvijas tenisiste svinēja panākumu grūtā cīņā ar 7-6 (7:2), 5-7, 6-1. Pēcāk viņa kļuva arī par visa turnīra uzvarētāju.

Francijas atklātā čempionātā pirmajā kārtā Sevastova ar rezultātu 6-1, 6-4 uzvarēja Taizemes pārstāvi Luksiku Kumhumu, kura ir pasaules 107.raketi, bet pēc tam ar 6-2, 6-4 uzvarēja Luksemburgas tenisisti Mendiju Minellu (WTA 100.). Par trešās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 130 WTA ranga punktus.

Savukārt Mertensa pirmajā kārtā ar 6-4, 3-6, 6-2 pieveica slovēnieti Tamaru Zidanšeku (WTA 60.), bet otrajā kārtā ar 6-1, 6-3 sagrāva francūzieti Diānu Parī (WTA 457.).

Latvijas pirmā rakete šosezon 25 spēlēs izcīnījusi 13 uzvaras, tomēr ar augstiem sasniegumiem viņa nav izcēlusies, lai gan sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - viņa tika līdz ceturtajai kārtai.

Savukārt Mertensa šosezon Pasaules tūrē guvusi 15 uzvaras 26 mačos, turklāt viņa februārī ieguva Dohas turnīra titulu, pirmo reizi karjerā triumfējot "Premier" raudzes sacensībās. Kopumā viņas kontā ir pieci WTA tituli, no kuriem trīs viņa pamanījās izcīnīt pērn.

Mertensas rekords pasaules rangā ir 12.vieta, uz kuru viņa pakāpās pagājušā gada novembrī. Savukārt Francijas atklātajā čempionātā beļģietes labākais sasniegums ir ceturtās kārtas sasniegšana pērn, bet labākais veikums "Grand Slam" turnīros viņai ir pusfināls pērn Austrālijas atklātajā čempionātā.

Sevastova ceturtdien dubultspēlēs pārī ar ierasto partneri Anastasiju Pavļučenkovu piedzīvoja zaudējumu pirmajā kārtā, kamēr otro kārtu sasniegusi cita Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ludmilu Kičenko. Nākamajā mačā viņas tiksies ar slovākieti Magdalēnu Ribārikovu un Markētu Vondrušovu no Čehijas.

Vīru turnīrā pirmajā kārtā apstājās Ernests Gulbis, bet sieviešu turnīrā tāds pats liktenis piemeklēja Ostapenko.

Francijas atklātā čempionāta pamatsacensības ilgs līdz 9.jūnijam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu