Uz Meksikas robežas aizturēta rekordliela migrantu grupa. Tramps plāno nākt klajā ar "dramatisku" paziņojumu par robežpolitiku (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

ASV prezidents Donalds Tramps ceturtdien, 30. maijā, paziņoja, ka ASV Robežpatruļas aģenti ir aizturējuši uz Meksikas robežas līdz šim lielāko nelegālo imigrantu grupu, kurā bijuši 1036 cilvēki.

"Robežpatruļas aģenti vakar aizturēja visu laiku lielāko nelegālo imigrantu grupu: 1036 cilvēkus, kas ap četriem rītā nelegāli šķērsoja robežu Elpaso," Tramps paziņoja vietnē "Twitter".

Viņš arī ievietoja tviterī Robežpatruļas videoierakstu, kurā redzams, kā migranti šķērso Riograndes upes gultni, no Meksikas pilsētas Sjudadhuaresas dodoties uz Teksasas štata Elpaso pilsētu.

Tā ir tikai neliela daļa no vairāk nekā 100 tūkstošiem migrantu, galvenokārt no Centrālamerikas valstīm, kuri pēdējos mēnešos šķērsojuši robežu, no Meksikas ierodoties ASV. Šis pieplūdums ir radījis grūtības amatpersonām, kuru uzdevums ir apturēt nelegālo imigrāciju.

Tramps pirms tam ceturtdien pavēstīja, ka viņš plāno nākt klajā ar "dramatisku" paziņojumu par robežpolitiku, kuras mērķis būtu tikt galā ar šo "nacionālo ārkārtas stāvokli".

"Tas ir nozīmīgs paziņojums. Mēs grasāmies darīt kaut ko ļoti dramatisku uz robežas," sacīja Tramps.

Tramps nesniedza sīkākus paskaidrojumus, bet laikraksts "Washington Post" ziņoja, ka viņš apsver jaunu tirdzniecības tarifu noteikšanu Meksikai, lai to piespiestu apturēt migrantu straumes, kas no Gvatemalas, Salvadoras un Hondurasas caur Meksiku dodas uz ASV.

"Tas būs paziņojums, kas attieksies uz robežu un cilvēkiem, kuri nelegāli dodas pāri robežai," sacīja Tramps.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu