Kā izvēlēties vasaras piedzīvojumiem piemērotāko telti?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Iesākoties vasarai, daudzi sāk plānot brīvdienas svaigā gaisā – tostarp ekskursijas, pārgājienus, velobraucienus. Lai atpūta būtu pilnvērtīga, noderīga arī piemērota telts. Tās pieejamas plašā izvēlē, tādēļ pirms izvēlēties piemērotāko, vajadzētu ņemt vērā vairākus faktorus.

Cena

Teltis cena ir būtisks faktors, tomēr, ja ir vēlme iegādāties kvalitatīvu, ilgtermiņa risinājumu, cenai noteikti nevajadzētu būt izšķirošajam kritērijam. Taču jāņem vērā, ka dažādās tirdzniecības vietās cenas var visai būtiski atšķirties, tādēļ vienmēr labi salīdzināt vairākas iespējas un tikai tad pieņemt lēmumu.

Mitrumizturība

Būtisks kritērijs ir telts mitrumizturība. Ja telts tiks izmantota diezgan reti,  un tikai labos laika apstākļos, var izvēlēties telti ar mazāku mitrumizturības līmeni – piemēram, līdz 1000 m. Intensīvai lietošanai labāk dot priekšroku risinājumam ar lielāku mitrumizturības pakāpi.

Ventilācija un moskītu tīkli

Laba telts ir aprīkota ar ventilāciju un moskītu tīkliem – tas sniegs lielākas ērtības, tāpēc šim aspektam uzmanību vajadzētu pievērst.

Telts ietilpība

Viens no pirmajiem uzdevumiem, sākot telts meklējumus, ir izvērtēt, cik liela tā nepieciešama. Pirmkārt, jāņem vērā gulētāju skaits. Otrkārt, jāparedz vieta arī somu, apavu un citu mantu novietošanai. Viens no ērtākajiem variantiem ir izvēlēties telti ar priekštelpu un mantas novietot tur.

Jāņem arī vērā, ka teltis, kas paredzētas mazākam cilvēku skaitam, parasti ir arī attiecīgi zemākas. Tādēļ gara auguma cilvēkiem labāk izvēlēties telti, kas piemērota lielākam cilvēku skaitam.

Telts svars

Ja telti plānots ņemt līdzi pārgājienos vai velobraucienos, nozīme ir arī tās svaram. Jo vieglāka, kompaktāka telts, jo vieglāk. Citos gadījumos, piemēram, kad telti plānots uzstādīt dārzā vai pārvadāt automašīnā, svars parasti ir otršķirīgs lielums.

Materiāli un to kvalitāte

Īpaša nozīme ir arī materiāliem un to kvalitātei. Jāpārliecinās, ka telts konstrukcija ir pietiekami stabila, materiāli – izturīgi. Par to, ka telts kvalitātei ir ļoti liela nozīme, sevišķi var pārliecināties nelabvēlīgos laika apstākļos – kvalitatīvas teltis ir stabilākas, izturīgākas.

Telts uzturēšana

Būtiski ir ne vien izvēlēties kvalitatīvu, vajadzībām atbilstošu telti, bet arī parūpēties par tās uzturēšanu darba kārtībā. Piemēram, ja telts ir izmirkusi, tā jāizžāvē. Tāpat regulāri (vēlams, pirms katras lietošanas reizes) pārbaudīt visu detaļu kvalitāti, lai novērstu nepatīkamas situācijas.

Atbilstība sezonai

Nopērkamas trīs un četru sezonu teltis, tāpēc pirms iegādājies telti, izlem – grasies to izmantot tikai gada siltajā laikā vai tomēr arī vēlāk.

Labas teltis arī internetā

Teltis var iegādāties dažādās tirdzniecības vietās – specializētos veikalos, lielveikalos un arī internetā. Iepirkšanos tiešsaistē novērtē arvien vairāk cilvēku, jo tā ir iespēja sev aktuālo pirkumu veikt ātri, jebkurā laikā.

Viens no interneta veikaliem, kur vērts ieskatīties, ja aktuāla telts iegāde, ir veikals 220.lv. Tur atrodamas dažāda veida teltis visām prasībām. Pircēju ērtībām izstrādāta preču meklētāja funkcija, kas ļauj pēc noteiktiem parametriem atrast sev piemērotāko risinājumu. Interneta veikalā tiek rīkotas dažādas izpārdošanas un īpašie piedāvājumi, kas ļaus izvēlēto preci iegādāties par vēl patīkamāku cenu.

Iepērkoties internetā, svarīgi ņemt vērā spēkā esošo distances līgumu, kas nosaka, ka izvēlēto preci 14 dienu laikā ir iespējams atdot atpakaļ pārdevējam, ja tā tomēr neatbilst pircēja prasībām.

Sagatavojies vasaras piedzīvojumiem laicīgi – izvēlies kvalitatīvu telti, guļammaisu un citu aprīkojumu interneta veikalā 220.lv!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu