Rīgas domes opozīcija sola nesadarboties ar "Saskaņu" un GKR frakcijām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes opozīcija nesadarbosies ar partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" (GKR) frakcijām, piektdien, 31. maijā, pēc kopīgas apspriedes žurnālistiem sacīja opozīcijas frakciju vadītāji.

Viņi pauda nostāju, ka, pat ja saņemtu kādus piedāvājumus no "Saskaņas" vai GKR, vara tādējādi būtu tikai teorētiska, jo praksē teikšana tāpat būtu valdošajai koalīcijai.

Vairāku frakciju vadītāji norādīja, ka nevēlas, lai "Saskaņa" un GKR savas problēmas risina caur viņiem, kā arī nesaskata iespēju sadarboties ar četriem no "Saskaņas" izslēgtajiem deputātiem, tostarp saistībā ar vērtību atšķirībām.

"Atkarība no četriem nav vara," sacīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) frakcijas vadītājs Jānis Ozols.

Vienlaikus nupat izskanējušo piedāvājumu no Rīgas mēra Daiņa Turlā (GKR) par Drošības komitejas nodošanu opozīcijas pārziņā Ozols sauc par ņirgāšanos, jo GKR nav pozīcijā, lai varētu kaut ko piedāvāt.

Partijas "Latvijas attīstībai" frakcijas vadītājs Viesturs Zeps norādīja, ka situācija Rīgas domē mainās ļoti strauji, un, tiklīdz būs jauni pavērsieni, opozīcija tos vērtēs.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Rīgas domes frakcijas vadītājs Nauris Puntulis norādīja - kaut arī opozīcijas pārstāvji ilgi apspriedās, frakciju viedokļi būtiski neatšķiras.

Puntulis piebilda, ka VL-TB/LNNK būšot pēdējā, kas sadarbotos ar kādu no šīm frakcijām, jo pastāv ideoloģiskas atšķirības.

Partijas "Vienotība" Rīgas domes frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis norādīja, ka opozīcija ir gatava pārņemt varu, tomēr ne "šādā mistiskā veidā", bet gan vēlēšanu rezultātā.

Ķirsis uzskata, ka domē darbs būtu jāsāk no "baltas lapas", proti, caur ārkārtas vēlēšanām.

Uz jautājumu, vai opozīcija neplāno gāzt Turlo no amata, Zeps norādīja, ka šis jautājums ir dienaskārtībā, tomēr Turlā atstādināšana tagad būtu palīdzēšana šīm frakcijām savstarpējā cīņā.

Pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija.

No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas domes vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs-, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu