Latvijas volejbolisti gūst pirmo uzvaru Zelta līgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas volejbola izlase
Latvijas volejbola izlase Foto: Margus Ansu / Postimees

Latvijas vīriešu volejbola izlase sestdien Rīgā guva pirmo uzvaru šīs sezonas Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Eiropas Zelta līgas turnīrā.

Sporta namā "Daugava" mājinieki ar 3-1 (22:25, 25:19, 25:20, 25:21) pieveica Beļģiju.

Latvijas izlases sastāvā rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Kristaps Platačs, kamēr 15 punkti Atvaram Ozoliņam. Tikmēr par punktu mazāk guva Armands Āboliņš.

Šo maču labāk iesāka Latvijas valstsvienība, kas izvirzījās vadībā ar 4:1, tomēr pēc tam ar ofensīvu atbildēja beļģi, kuri, gūdami četrus punktus pēc kārtas, panāca 7:5 sev par labu. Tomēr tad arī četrus punktus pēc kārtas guva Latvija un atkal pārņēma vadību. Mājinieki priekšā atradās labu laiku, tomēr pirmā seta izskaņā Beļģijai atkal izdevās iegūt iniciatīvu un setā uzvarēt ar 25:22.

Otrais sets iesākās līdzīgi kā pirmais, jo atkal Latvijas volejbolisti ieguva vadību, tomēr šoreiz to nosargāja. Seta izskaņā rezultāts jau bija pārliecinošais 20:10, bet Beļģijai izdevās nedaudz pietuvoties, taču tik un tā panākumu setā svinēja mājinieki (25:19). Arī trešajā setā Latvijas izlasei piederēja pārsvars, tai ātri vien iegūstot dažu punktu pārsvaru, ko arī izdevās nosargāt (25:20).

Līdz ar to Latvijas izlase, uzvarot trešo setu, sev kopvērtējuma tabulā garantēja vismaz vienu punktu. Ceturto setu apņēmīgāk iesāka Beļģijas valstsvienība, kas ieguva 4:1 vadību un nelielu pārsvaru noturēja līdz pat seta vidum. Latvijas komanda pakāpeniski atspēlējās un seta izskaņā pārņēma vadību, turklāt to izdevās palielināt un uzvarēt ar 25:21.

Latvijas izlase Eiropas Zelta līgu uzsāka pirms nedēļas, kad izbraukumā trīs setos nācās piekāpties Turcijai, bet turpinājumā trešdien savā laukumā piecos setos atzina Slovākijas pārākumu, bet tika pie sava pirmā punkta.

Tikmēr Beļģija iepriekš turnīrā piecu setu cīņā tika galā ar Latvijas izlases iepriekšējo pretinieci Slovākiju, bet pēc tam četros setos piekāpās Turcijai.

Grupā vadībā ar sešiem punktiem divās spēlēs ir Turcija, kam ar četriem punktiem trīs mačos seko Latvija, bet trīs punkti divās cīņās ir Slovākijai. Ceturtā ar diviem punktiem ir Beļģija.

Nākamais mačs Latvijas volejbolistiem paredzēts 16.jūnijā, kad turpat sporta namā "Daugava" plkst.18 tiks uzņemta Turcijas izlase.

Grupas uzvarētājs kvalificēsies "Final Four" turnīram, kas notiks 21. un 22.jūnijā Tallinā, Igaunijā. Šāda līmeņa turnīrā Latvijas izlase spēlē pirmo reizi, spēkojoties ar spēcīgākajām Eiropas volejbola valstsvienībām.

Latvijas izlasei šajā turnīrā gan nevar palīdzēt valsts labākais volejbolists Hermans Egleskalns, kuram šogad bija ģimenes pieaugums, tāpēc viņš devis priekšroku laika pavadīšanai ar tuviniekiem. Savukārt pirms turnīra traumu guva talantīgais cēlājs Edvīns Skrūders.

Maijā Latvijas izlase pārbaudes spēlēs ar Baltkrieviju vispirms uzvarēja piecos setos, bet pēc tam cieta zaudējumu četros setos.

Arī šajā sezonā darbu ar Latvijas izlasi turpina igauņu speciālists Avo Kēls, bet viņam izvirzīts uzdevums aizvest komandu līdz 2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīram.

Pagājušajā gadā Eiropas Sudraba līgā Latvijas izlase ieņēma trešo vietu. Šogad pretinieki būs daudz spēcīgāki, turklāt visi rudenī spēlēs Eiropas čempionāta finālturnīrā, kurā Latvijas valstsvienība neiekļuva.

Latvijas izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas Zelta līgā:

cēlāji - Jānis Jansons ("Limbaži"/MSĢ), Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija);

otrais temps - Armands Āboliņš (RTU/"Robežsardze"), Atvars Ozoliņš ("Parnu", Igaunija), Toms Vanags ("AERO Odolena Voda", Čehija), Markuss Cielavs (ETTA, Somija);

diagonāle - Reinis Pekmans ("Martigues", Francija), Kristaps Platačs ("Limbaži"/MSĢ);

pirmais temps - Zigurds Adamovičs, Vladislavs Blumbergs (abi - Jēkabpils "Lūši"), Edgars Šimanskis ("Limbaži"/MSĢ), Toms Švans ("Parnu");

libero - Ingars Ivanovs ("Limbaži"/MSĢ).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu