Atkritumu karš: Filipīnas nosūta uz Kanādu tonnām atkritumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Nedēļu garajās politiskajās sarunās ar Kanādu, Filipīnu prezidents Rodrigo Duterte piedraudēja, ka uz Kanādu nogādās visas valsts miskasti. 31. maijā uz Kanādu nosūtīti 1500 tonnas atkritumu, vēsta BBC.

Par piektdienas, 31. maija, rīcību sociālajā tīklā "Twitter" paziņojis Filipīnu ārlietu ministrs Tedijs Loksins jaunākais. Politiķis sociālajā tīklā ievietojis fotogrāfijas un video ar kravas kuģi uz kura atrodas 69 atkritumu konteineri. 1500 tonnas atkritumu tiks piegādatas uz Kanādas ostas pilsētu Vankūveru. 

Valdība uzsver, ka atkritumi, kas piegādāti 2014. gadā uz Filipīnu galvaspilsētu Manilu, skaitījušies kā atkritumi, kas paredzēti plastmasas ottreizējai pārstādei. Kanāda toreiz esot piekritusi pilnībā apmaksāt to pārvešanu un utilizāciju.

Vairāku gadu garumā Dienvidaustrumāzijas valstis ir cīnijušas ar atkritumiem, ko atved no citām valstīm.

Kanāda taisnojas un uzsver, ka pēdējo nedēļu laikā viņi esot ļoti ātri atraduši risinājumu šai problēmai un gatavi rīkoties.

Kanāda arī uzslavēja Filipīnas un izteicās, ka "beidzot Filipīnas ir norādījuši uz problēmu, kura viņiem esot prioritāte".

Dienvidaustrumāzija aicina visas ziemeļu valstis savākt atkritumus, kas tika atsūtīti uz viņu piekrasti. Amatpersonas arī atklāj, ka ļoti iespējams liela daļa atkritumu ir piegādāti nelegāli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu