Noskaidrots, kurā valstī mīt vīrieši ar sliktāko spermas kvalitāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Noskaidrota Eiropas valsts, kurā dzīvojošiem vīriešiem ir sliktākā spermas kvalitāte, liecina žurnālā "Andrology" publicētie pētījuma dati

Izdevums "Independent" vēsta, ka Šveicē dzīvojošajiem vīriešiem ir vissliktākās kvalitātes sperma.

Zinātnieki, veicot šādu pirmo valsts mēroga pētījumu par spermas kvalitāti jauniem (18 - 22 gadi) Šveices vīriešiem, konstatēja, ka tikai 38% no viņiem spermas kvalitāte bija virs vidējās.

Saskaņā ar Pasaules Veselības organizācijas (PVO) noteiktajiem rādītājiem 17% vīriešu sperma tiek uzskatīta par "neauglīgu" vai "gandrīz neauglīgu", kas nozīmē lielu cīņu par spēju apaugļot olšūnu. 

Tas nozīmē, ka viņiem spermatozoīdu koncentrācija ir mazāka par 15 miljoniem uz vienu spermas mililitru. Vidējā koncentrācija jauniem Eiropas vīriešiem ir no 41 līdz 67 miljoniem uz mililitru spermas. 

Tāpat pētījums atklāj, ka vāja spermas kvalitāte ir vīriešiem, kuri dzīvo Dānijā, Norvēģijā un Vācijā.

Ir kādas labas ziņas, cits pētījums nosauc arī labākos rādītājus, un tādi ir tādās valstīs kā Somija, Igaunija, Lietuva, Latvija un Spānija. Šajās valstīs novērots augsts un vidēji augsts spermatozoīdu koncentrācijas līmenis uz ml, kas tika novērots, pētot sēklinieku vēža izplatību.

Tiek uzskatīts, ka vīriešiem no Lietuvas, Igaunijas un Spānijas ir visaugstākās kvalitātes sperma, lai gan tiešie salīdzinājumi ir sarežģīti, jo pētījumi katrā valstī ir veikti atšķirīgi. Tas pats attiecas uz Lielbritāniju, kur pētījumi ir veikti atsevišķi. 

Par visspilgtāko sliktas spermas kvalitātes cēloni min neveselīgu dzīvesveidu un netikumus, ko vīrieši piekopj ikdienā, - smēķēšanu un pārlieku lielu alkohola patēriņu. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu