Klops: Alisons aizvadīja sensacionālu spēli un izskatījās neuzvarams

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jirgens Klops
Jirgens Klops Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola kluba "Liverpool" vārtsargs Alisons Bekers sestdien UEFA Čempionu līgas finālā aizvadīja sensacionālu spēli un izskatījās neuzvarams, uzskata liverpūliešu galvenais treneris Jirgens Klops.

"Liverpool" sestdien Spānijas galvaspilsētā Madridē izcīnīja UEFA Čempionu līgas trofeju.

Finālā "Liverpool" ar 2:0 (1:0) pieveica citu Anglijas klubu Totenhemas "Hotspur", kam tā bija debija UEFA Čempionu līgas finālā. "Liverpool" sastāvā vārtus sestdienas mačā guva Mohameds Salāhs un Divoks Origi.

"Šī spēle abām komandām bija izaicinājums, jo pirms tam bija trīs nedēļu pauze. Bija izvēle - turpināt iesākto ritmu vai censties tajā atgriezties pirms spēles. Apstākļi bija smagi - neierasti karsts Anglijas komandām. Šovakar puiši parādīja visu, bija izturīgi un bloķēja svarīgas bumbas," "Liverpool" citē Klopa teikto.

Lielisku mačus Liverpūles komandas vārtos aizvadīja vārtsargs Alisons.

"Ali pāris reizes glāba no vārtu zaudējuma, viņš viennozīmīgi aizvadīja sensacionālu spēli un izskatījās neuzvarams. Tas mums palīdzēja," pauda "Liverpool" stūrmanis.

Klopa pēdējie trīs fināli Eiropas līgās bija pagalam neveiksmīgi, jo visos viņa vadītās vienības cieta zaudējumus. Ļoti tuvu titulam Klops bija 2013.gadā, kad viņa trenētā Dortmundes "Borussia" fināla spēles pirmspēdējā minūtē ielaida otros vārtus pret Minhenes "Bayern" un ar 1:2 cieta zaudējumu. Tāpat Klopa vadībā "Liverpool" cieta zaudējumu 2016.gada Eiropas līgas finālā un pērnā gada Čempionu līgas finālā.

"Jūtos nedaudz atvieglots, jo īpaša savas ģimenes dēļ. Parasti pirms brīvdienām atgriežos ar sudraba medaļām, kas nav patīkami. Šis gads bija pavisam citādāks mums viesiem. Pirms pāris nedēļām runājam par manu it kā neveiksmīgo karjeru. Saprotu, kāpēc cilvēki tā saka, bet es tā nedomāju," teica vācu treneris.

Tikmēr pretiniecei "Hotspur" šis bija pirmais Čempionu līgas fināls kluba vēsturē.

"Vairāk par visiem šajā pasaulē saprotu, kā jūtās "Hotspur". Viņi aizvadīja sensacionālu spēli un tikpat daudz bija pelnījušo uzvarēt. Pēc spēles teicu Počam, ka viņš var justies lepns par aizvadīto sezonu," atklāja Klops.

"Tagad esam kaut ko izcīnījuši, bet nedomājam apstāties. Gribam izcīnīt titulus. Esmu jau teicis, ka tas ir tikai sākums šai komandai. Futbolistiem ir lielisks vecums, viņi ir savu karjeru zenītos un viņus sagaida lielas lietas," uzsvēra Klops.

Anglijas premjerlīgā "Liverpool" šogad pietrūka divu punktu, lai triumfētu vietējā čempionātā, kur titulu ieguva Mančestras "City".

"Pāris minūtes pirms preses konferences man bija saruna ar Žuzepu Gvardiolu, jo viens no mūsu fizioterapeitiem sezonas sākumā strādāja Mančestras "City". Apsolījām, ka arī nākamsezon dzīsimies viens otram pakaļ," atzīmēja Klops.

"Liverpool" par labāko klubu Eiropā kļuvis sesto reizi vēsturē. Iepriekš tas bija izdevies 1977., 1978., 1981., 1984. un 2005.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu