Tramps nenakšņos Bekingemas pilī! Kā norisināsies Trampa ciemošanās pie karalienes Elizabetes II?

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps gatavojas vizītei pie Lielbritānijas karalienes Elizabetes II. Tramps uz Bekingemas pili plāno doties ar visu ģimeni, savukārt karaliskā ģimene neplāno sagaidīt Trampu kuplā sastāvā.

3. jūlijā Londonā norisināsies ASV prezidenta Donalda Trampa tikšanās ar Lielbritānijas karalieni Elizabeti II.

» Karaliene Elizabete II uzaicinājusi Trampu jūnijā valsts vizītē uz Lielbritāniju

Britu mediji izsaka pieņēmumus, ka no karaliskās ģimenes pilnīgi noteikti Trampu nesagaidīs Saseksas hercogiene - Megana Mārkla, lai arī viņa ir amerikāniete. Viens no iemesliem esot tas, ka bijusī aktrise ļoti "sirsnīgi" kritizēja Trampa politiku un viņu pašu laikā, kad dzīvoja ASV. Taču vērā ņemams fakts ir arī tikko dzimušais dēls Ārčijs.

Foto: AFP / Scanpix

Laikā, kad Tramps ieradīsies Lielbritānijā, viņu plāno sagaidīt ne tikai karaliskā ģimene un citas politiskas personas, bet arī tūkstošiem protestētāju.

Pērnā gada jūlijā ASV prezidents bija viesojies Lielbritānijā. Toreiz liels daudzums britu, tai skaitā arī politiķu, bija pret to, ka Tramps ierodas. Pārstāvju palātas priekšsēdētājs Džons Berkovs pat liedza viņam runāt parlamentā.

Trampu pagājušajā gadā sagaidīja vairāki tūkstoši protestētāju, kas rezultējās ar to, ka viņam nācās izvairīties no Londonas centra.

Arī šoreiz dažas valsts vizītes un ceremonijas ir atceltas. Pagaidam gan nav zināms vai tas darīts protestu vai kādu citu iemeslu dēļ.

» Uzvilkt Trampu? Kā amerikāņi atbalsta savu prezidentu

Parasti valsts vizīte sākas ar svinīgu tikšanos, kurā piedalās monarhs, ko pavada zirgu apsardze. Pēc tam norisinās grandioza procesija.

Tramps esot gribējis braukt apzeltītā karietē, taču tas nenotiks. Visu svinīgo notikumu vietā, Trampu karaliene pieņems bez svinīgām procesijām Bekingemas pilī.

Turklāt ASV prezidents nenakšņos pilī, bet, tāpat kā iepriekšējā vizītē, ASV vēstnieka karaliskajā "Regents" parkā.

Vairāki Lielbritānijas un Amerikas mediji ziņo, ka ar Trampu kopā pie karalienes ieradīsies ne tikai viņa sieva Melānija ( kas ir saskaņā ar protokolu), bet arī visi viņa bērni kopā ar saviem laulātajiem.

Trampa ģimene tiksies ne tikai ar karalieni, bet arī ar princi Čārlzu un hercogieni Kamillu. Ar šo pāri viņiem paredzēts dzert tēju rezidencē. Vēl ASV prezidents tiksies ar Kembridžas hercogieni un princi Hariju.

Apmeklējuma otrajā dienā, 4. jūnijā, Donaldam Trampam plānots tikties ar aizejošo premjerministri Terēzu Meju. Savukārt 5. jūnijā viņi dosies uz Anglijas dienvidu krastu Portsmutu, kur kopā ar Emmanuēlu Makronu, Angelu Merkeli un citiem pasaules līderiem, kā arī 300 Otrā pasaules kara veterāniem piedalīsies kādā svinīgā pasākumā.

» Lidojošais bēbis Tramps virs Londonas pacelsies ASV prezidenta vizītes laikā Anglijā

Šajā Trampa vizītē plānota plaša demonstrācija "Stop Trump!". Organizatori aicina 4. jūnijā pulcēties aicina cilvēkus 4. jūnijā pulcēties Trafalgāra laukumā un pēc tam doties tajā pašā virzienā, kur dosies prezidents.

Foto: AFP / Scanpix

Terēza Meja 2017. gadā karalienes vārdā uzaicināja Trampu uz Lielbritānu. Jau toreiz tika publicēts tiešsaistes lūgums atsaukt Trampa ierašanos. Šo petīciju parakstīja 1,8 miljoni cilvēku.

Foto: Lidojošs bēbis Tramps Londonas debesīs ASV prezidenta 2018. gada Anglijas vizītes laikā

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu