Vilnis Ķirsis: Rīgas domē situācija ar varas sadalījumu nav mainījusies

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vilnis Ķirsis.
Vilnis Ķirsis. Foto: Zane Bitere/LETA

Situācija ar varas sadalījumu Rīgas domē nav mainījusies, komentējot aizvadītajā nedēļā notikušo šķelšanos Rīgas domes koalīcijā, norādīja Rīgas domes partijas "Vienotība" frakcijas vadītājs Vilnis Ķirsis (V).

Viņš skaidroja, ka četri no partijas "Saskaņa" izslēgtie deputāti ir publiski norādījuši, ka balsojumos atbalstīs valdošās koalīcijas pozīcijas. Ķirsis arī atgādināja, ka opozīcijai domē ir 27 balsis, kas ir nepietiekami, lai kaut ko izmainītu.

Domes deputāts arī atgādināja, ka ir devis solījumu nekad neveidot koalīciju ar partiju "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai" deputātiem, tādēļ viņš neredz iespēju veidot koalīcijas ar tā dēvēto "Saskaņas" četrinieku.

Komentējot partijas "Latvijas attīstībai" (LA) Rīgas domes frakcijas vadītāja Viestura Zepa sacīto, ka LA varētu iesniegt lēmumprojektu par Rīgas mēra Daiņa Turlā (GKR) atstādināšanu, Ķirsis uzsvēra, ka partiju savstarpējās sarunās tika nonākts pie atziņas, ka šobrīd ir pārlieku daudz nezināmo faktoru, tādēļ ir nepieciešams nogaidīt.

Jau vēstīts, ka pēc jauna Rīgas mēra Turlā (GKR) ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija.

No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs, kuri piektdien izslēgti arī no partijas kopumā.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu