Federers divpadsmito reizi karjerā sasniedz "French Open" ceturtdaļfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodžers Federers
Rodžers Federers Foto: EPA/Scanpix

Planētas trešā rakete vīriešu tenisā Rodžers Federers svētdien iekļuva Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfinālā.

Federers astotdaļfināla mačā ar 6-2, 6-3, 6-3 pārspēja argentīnieti Leonardu Maieru, kurš reitingā ir 68.pozīcijā.

Federers nezaudēja nevienu servi, kamēr pats pretinieku nobreikoja sešas reizes, duelim beidzoties pēc vienas stundas un 42 minūtēm.

"Esmu supergandarīts, ļoti labi servēju. Izbaudu spēlēšanu Parīzē," pēc uzvaras teica Federers.

Šveicietim šis ir "French Open" 12.ceturtdaļfināls karjerā un 54.reize, kad viņš sasniedzis kāda "Grand Slam" turnīra labāko astotnieku. No saviem 20 "Grand Slam" tituliem tika vienu viņš izcīnījis Francijā, Parīzē triumfējot pirms desmit gadiem.

Tikmēr dāmu turnīrā ceturtdaļfinālu sasniegusi planētas 26.rakete Joanna Konta no Lielbritānijas, kura astotdaļfinālā ar 6-2, 6-4 uzveica horvātieti Donnu Vekiču, kura reitingā ir divas vietas augstāk.

Tāpat labāko astotnieku sasniegusi ranga 31.pozīcijā esošā horvātiete Petra Martiča, kura ar 5-7, 6-2, 6-4 guva virsroku pār Igaunijas otro raketi Kaiju Kanepi, kura reitingā ir 88.pozīcijā.

Martiča jau zina savu pretinieci ceturtdaļfinālā un tā būs talantīgā čehiete Markēta Vondrušova, kura rangā ir 38.vietā. Čehijas tenisiste astotdaļfinālā ar 6-2, 6-0 sagrāva Latvijas pirmo raketi Anastasiju Sevastovu, kura rangā ir 12.vietā.

Francijas atklātais čempionāts noslēgsies pēc nedēļas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu