Nogriezts dzimumloceklis un vardarbība pret sievieti. Lorēna un Džons Bobiti - tiesas prāva, kas satricināja pasauli (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lorēna Bobita raud tiesas prāvas laikā.
Lorēna Bobita raud tiesas prāvas laikā. Foto: AFP/SCANPIX

Pirms 26 gadiem notika kāds noziegums, kas lika runāt vai katrai mājsaimniecībai abās okeāna pusēs. Tiesas prāvai, kas ilga astoņas dienas, 24 stundas diennaktī sekoja visi lielākie televīzijas kanāli un mediji. 1993. gada 23. jūnijā Džons Bobits pamodās no asām sāpēm un pamanīja, ka gultas kājgalī stāv viņa sieva, Lorēna. Viņai rokā bija nazis un vīrieša dzimumloceklis. Kādi notikumi noveda līdz asiņainajam aktam un kādēļ tiesas prāvā tika apsūdzēti (un attaisnoti) abi iesaistītie?

Lorēna Bobita, 24 gadus veca sieviete no Ekvadoras, kas mazāk kā piecus gadus dzīvoja Amerikas Savienotajos Štatos, apgalvoja, ka pastrādājusi noziegumu pāris minūtes pēc tam, kad viņas vīrs, Džons, bija atgriezies mājās alkohola reibumā un izvarojis viņu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cherry Pop ? (@cherrypopfizzz) on

"Viņš uzlēca man virsū un stipri sažņaudza rokas. Es teicu, ka negribu ar viņu gulēt, taču viņš mani piespieda," sieviete toreiz stāstījusi intervijā amerikāņu televīzijas kanālam ABC. 

Lorēna atstāstījusi traumatiskā notikuma turpinājumu: "Es raudāju un gāju iedzert glāzi ūdens". Viņa devusies uz virtuvi, kur paņēmusi nazi, un atgriezusies guļamistabā pie aizmigušā vīra. Tad sieviete pacēla segu un nogrieza sava vīra dzimumlocekli.

Viņas bijušais vīrs, Džons Bobits, 2016. gadā televīzijā paziņoja, ka "viņa to izdarīja tik ātri un tik ātri aizbēga, ka viss, ko atceros, ir viņas stāvs kaut kur savas redzesloka perifērijā. Paskatījos lejā un atklāju, ka viss ir asinīs. Uzliku uz brūces spiedienu, centos uzvilkt bikses un pēc iespējas ātrāk nokļūt slimnīcā."

Lorēna Bobita pa to laiku jau bija iekāpusi mašīnā un sākusi bēgt. Vēlāk sieviete liecināja, ka nemaz nav sapratusi notiekošo, un tikai mašīnā sapratusi, ka viņai vienā rokā ir nazis, bet otrā - vīra dzimumorgāns. Sieviete tad izlēmusi izmest to ārā pa logu. Lorēna aizbraukusi pie savas darba devējas, pastāstījusi notikušo un piezvanījusi policijai.

Likumsargiem pēc ilgstošas meklēšanas izdevās atrast vīrieša trūkstošo daļu. Tā kā līdzi nebija neatliekamās palīdzības mašīnas, loceklis uz slimnīcu aizgādāts hotdoga kastītē, kas piepildīts ar ledu. Pēc gandrīz 10 stundu operācijas to izdevās pievienot Džona ķermenim.

Sensacionālā prāva

Lorēnu Bobitu apsūdzēja ļaunprātīgā miesas bojājumu nodarīšanā un viņai draudēja līdz pat 20 gadus ilgs cietumsods. Tiesā jaunā sieviete atklāja, ka viņa bieži ir cietusi no seksuālas vardarbības.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by miguelbarbieri (@miguelbarbieri) on

Džons Veins, bijušais Jūras spēku kareivis, noliedza viņas stāstu.

Viņam izvirzīja atsevišķu apsūdzību par seksuālu vardarbību, taču nenotiesāja pierādījumu trūkuma dēļ. Pēc astoņu dienu tiesas prāvas, kuru tiešraidē pārraidīja televīzijā, Lorēnu Bobitu atzina par nevainīgu - tiesnesis lēma, ka viņa rīkojusies īslaicīga afekta stāvoklī. 

Lorēna pavadījusi piecas nedēļas psihiatriskajā slimnīcā un tad - atbrīvota. Iznākusi brīvībā, sieviete publiski izteikusi, ka nožēlo notikušo.

"Es negribēju nevienu sāpināt. Es iepriekš neesmu nevienu sāpinājusi. Tas vienkārši notika," teikusi Bobita.

Sieviete dalījusies ar savām sajūtām: "Mēs abi bijām traģiskas situācijas upuri. Tie bija divi noziegumi. Dažkārt cilvēki ir tik dziļi psiholoģiski smagā situācijā, ka to vairs nevar izturēt. Tieši tas arī notika ar mani."

Džons un Lorēna izšķīrās 1995. gadā, pēc 6 gadu laulības.

Džona dzīve pēc operācijas un prāvas

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shantel (@shantel141) on

Operācija bija veiksmīga un Džons izlēma izmantot savu slavu pēc iespējas pilnvērtīgāk. Vīrietis pēc šķiršanās nodibināja grupu, "The Severed Parts" ("Atdalītās daļas"), par kuras logo kļuva sieviete, kas ar velnišķīgu smaidu tur rokās nazi, taču tā nebaudīja īpašu slavu vai finansiālus panākumus. 

Tad, 1994. gada septembrī, vīrietis izlēma piedalīties viņa vārdā nosauktā pornofilmā - "Džons Veins Bobits: Neapgriezts". Divus gadus vēlāk vīrietis piedalījies filmas turpinājumā - "Frankenpenis". Pēc pāris gadiem Džons apprecējies vēlreiz. 

Turpmākajos gados Džons vēl divas reizes nokļuva tiesībsargu uzmanības lokā ar uzbrukumu kādai dejotājai, tad - par piedalīšanos veikala laupīšanā. 2004. gadā viņa laulība tika šķirta, par iemeslu kalpoja viņa vardarbība pret ģimeni.

Lorēnas dzīve un stāsta aktualitāte mūsdienās

Pēc prāvas Lorēna centās lieti nepievērst sev publikas uzmanību un atguva savu meitas uzvārdu. 1997. gadā viņa tika apsūdzēta uzbrukumā savai mātei, taču viņu attaisnoja. Abas sievietes turpināja dzīvot kopā.

2007. gadā sieviete, kura tobrīd strādāja skaistumkopšanas salonā, dibinājusi organizāciju, kas cīnās pret vardarbību ģimenē.

Lorēna un Džons pirmoreiz atkal satikās 2009. gadā, "The Insider" televīzijas šovā. Džons publiski atvainojās par to, kā ir izturējies pret viņu laulības laikā un atklāja, ka joprojām viņu mīl, tādēļ joprojām raksta viņai vēstules un Valentīndienās sūta dāvanas.

Viņš joprojām apgalvo, ka nav bijis vardarbīgs un izvarojis Lorēnu.

Foto: AFP / Scanpix

2019. gadā slavenais amerikāņu režisors Džordans Pīls producējis 4 sēriju dokumentālo filmu "Lorēna", kurā tiek apskatīta tiesas prāva, intervēti abi bijušie lauleņi un uzdots jautājums par to, vai vardarbība ģimenē vispār drīkst kļūt par mediju sensācijas pamatu

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu