Tiešraides arhīvs: "Saskaņas" izslēgtie RD deputāti informē par jaunas frakcijas izveidošanu (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Četri no partijas "Saskaņa" izslēgtie Rīgas domes deputāti pirmdien informē par atsevišķas frakcijas izveidi pašvaldībā. Preses konferencē piedalās Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks un Rīgas domnieki Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs.

Četru no "Saskaņas" izslēgto deputātu jaunizveidotā frakcija Rīgas domē atbalstīs "uz attīstību vērstus lēmumus", šodien preses konferencē pastāstīja politiķi.

Tādējādi netika viesta skaidrība par to, vai balsu sadalījums pašvaldībā atgriezies koalīcijas pusē vai arī nosliecies par labu opozīcijai.

Kā norādīja Rīgas vicemērs Vadims Baraņņiks, frakcijai dots nosaukums "Neatkarīgo deputātu frakcija" un tās vadītājs būs Valērijs Petrovs.

Pēc deputāta Alekseja Rosļikova paustā, pēdējo dienu notikumi esot "loģisks scenārijs" "Saskaņas" piekoptajai politikai - likt deputātiem strādāt kā "balsošanas mašīnām", bez tiesībām ko jautāt.

Savukārt frakcijas vadītājs Petrovs sacīja, ka frakcija grib sadarboties ar visiem domē ievēlētajiem deputātiem. "Mums nav sarkano līniju. Mēs esam gatavi runāt ar visiem deputātiem un aicinām viņus nodrošināt stabilu domes darbu arī turpmāk," sacīja Petrovs.

Jau ziņots, ka pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija. No frakcijas "par rupjiem pārkāpumiem" tika izslēgti četri biedri - Rīgas domes vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs-, kuri piektdien tika izslēgti arī no partijas kopumā.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu