Žagars nepiedalīsies U-19 Pasaules kausā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: FIBA.com

Talantīgais latviešu basketbolists Artūrs Žagars atteicies no dalības šovasar gaidāmajā Pasaules kausā U-19 izlasēm, sociālajos tīklos pirmdien pavēstīja spēlētājs.

Latvijas valstsvienība jau pirms nedēļas sāka gatavoties Pasaules kausa izcīņai, kas 29.jūnijā sāksies Grieķijā, bet bija liela neskaidrība, vai komandas līderis Žagars pievienosies izlasei.

"Katrs seko saviem sapņiem neatkarīgi no tā, ar ko nodarbojas. Lai tos piepildītu, nepietiek vien paļauties uz veiksmi, bet ir vajadzīgs plānveidīgs un pašaizliedzīgs darbs, kas neļauj novirzīties no iecerētā. Mans sapnis - profesionāla basketbola spēlēšana iespējami visaugstākajā līmenī," savā "Instagram" profilā ierakstīja Žagars.

Pagājušajā vasarā Žagars bija stūrakmens Latvijas U-18 izlasē, kas ne tikai ieguva sudrabu savās mājās notikušajā Eiropas čempionātā, bet arī ceļazīmi uz šī gada Pasaules kausu.

"Pagājušajā vasarā izcīnītās sudraba godalgas novērtēju ar dalītām jūtām - no vienas puses tas ir lielisks mūsu komandas, visas Latvijas basketbola saimes panākums, tomēr no otras puses sudrabs nekad nevar būt mērķis. Ir jātiecas uz virsotni," pauda basketbolists. "Nekad neesmu atteicis ziedot savu laiku, prasmes un visus spēkus, pārstāvot Latvijas valsti ikvienā starptautiskā turnīrā, uz kuru esmu aicināts. Piedalīties Pasaules kausā U-19 vecuma izlasēm ir bijis viens no maniem sportiskajiem mērķiem, un tagad tas ir realizējams, tomēr man ir jāpaziņo, ka savu dalību pasaules čempionātā esmu spiests atlikt uz zināmu laiku - līdz nākamajam turnīram 2023.gadā ar nacionālo izlasi."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dārgie basketbola līdzjutēji! Katrs seko saviem sapņiem neatkarīgi no tā, ar ko nodarbojamies. Lai tos piepildītu, nepietiek vien paļauties uz veiksmi, vajadzīgs plānveidīgs un pašaizliedzīgs darbs, kurš neļauj novirzīties no iecerētā. Mans sapnis - profesionāla basketbola spēlēšana iespējami visaugstākajā līmenī. Pagājušajā vasarā izcīnītās sudraba godalgas novērtēju ar dalītām jūtām - no vienas puses tas ir lielisks mūsu komandas, visas Latvijas basketbola saimes, panākums, tomēr no otras puses - sudrabs nekad nevar būt mērķis. Ir jātiecas uz virsotni pakāpienu augstāk. Nekad neesmu atteicis ziedot savu laiku, prasmes un visus spēkus, pārstāvot Latvijas valsti ikvienā starptautiskā turnīrā, uz kuru esmu ticis aicināts. Piedalīties pasaules U-19 čempionātā vienmēr ir bijis viens no maniem sportiskajiem mērķiem, un tagad tas ir realizējams. Tomēr man jāpaziņo, ka savu dalību pasaules basketbola čempionātā esmu spiests atlikt uz zināmu laiku - līdz nākamajam pasaules čempionātam, 2023.gadā ar Latvijas nacionālo izlasi. Es sekoju saviem sapņiem un dažreiz, lai spētu to izdarīt, ir jāpakāpjas soli atpakaļ. Šis nu ir mans laiks to izdarīt, tādēļ gaidāmo vasaru veltīšu veselības uzlabošanai, sevis pilnveidošanai, neklātienē turot īkšķus par Latvijas U-19 komandu, tās treneriem, personālu un visu Latvijas basketbolu kopumā. Mums izdosies! Ar cieņu, Artūrs Žagars

A post shared by Artūrs Mārtiņš Žagars (@amz.32) on

"Es sekoju saviem sapņiem, un dažreiz, lai to spētu izdarīt, ir jāpakāpjas soli atpakaļ. Šis nu ir mans laiks to izdarīt, tādēļ gaidāmo vasaru veltīšu veselības uzlabošanai un sevis pilnveidošanai, neklātienē turot īkšķus par Latvijas U-19 komandu, tās treneriem, personālu un visu Latvijas basketbolu kopumā. Mums izdosies!" uzsvēra 19 gadus vecais aizsargs.

Puiši par pasaules čempionāta godalgām cīnīsies Iraklijā, kas atrodas uz Krētas salas. Turnīrs norisināsies no 29.jūnija līdz 7.jūlijam.

Latvijas jaunie basketbolisti U-19 Pasaules kausā spēlēs vienā apakšgrupā ar Kanādu, Austrāliju un Mali.

U-19 Pasaules kausa izcīņā puišu konkurencē Latvija būs pārstāvēta trešo reizi. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2011.gadā Rīgā - desmitā pozīcija.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalīsies U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu