Himalaju kalnos bezvēsts pazudušie: Helikopters atradis piecu cilvēku līķus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Himalaji. Ilustratīvs attēls.
Himalaji. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Indijas mediji vēsta, ka ar helikoptera palīdzību, Himalaju kalnos Nanda Devi virsotnē ir atrasti pieci cilvēku līķi, vēsta BBC. 

Atrastie līķi, visticamāk, ir bezvēsts pazudušie, kurus vietējās varasiestādes meklē kopš brīža, kad ekspedīcijas grupa 26. maijā nav atgriezušies nometnē. Ekspedīcijas grupas sastāvā bija četri briti, divi amerikāņi, austrālijas pilsonis un viens indietis. 

"Šie līķi atrodas tur, kur mūsu meklētie alpīnisti varēja doties," medijam AFP ziņo kāda meklēšanai pietuvināta persona.

Patlaban varas iestādes cenšas novērtēt un rast veidu, kā pacelt atrastos ķermeņus no tik kalnainas un viltīgas vietas, kur helikopters nevar nolaisties. 

Tiek ziņots, ka, ļoti iespējams, apvidū, kurā uzturējās alpīnisti bijusi lavīna.

Sestdien, 1. jūnijā, ieplānotā pazudušo cilvēku meklēšana tika atcelta slikto laikapstākļu dēļ. Savukārt, svētdien agri no rīta tika uzsākta meklēšanas operācija ar helikopteru.

Ar alpīnistiem kopā uz virsotni kāpa pieredzējis kalnu gids Martins Morans, kurš vairākas reizes ir kāpis Himalaju virsotnēs. Martina veidotā kalnu ekspedīciju kompānija "Moran Mountain" jau ziņojusi, ka sadarbojas ar valsts iestādēm, lai nodotu visu informāciju par ekspedīcijas grupu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu