"Mēs darījām visu iespējamo, lai tas nenotiktu!" Jauna informācija par kruīza lainera ietriekšanos piestātnē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Negadījums Venēcijā.
Negadījums Venēcijā. Foto: SIPA/Scanpix

Venēcijā svētdien, 2. jūnijā, piestātnē un blakus esošajā tūristu kuģītī ietriecies kruīza kuģis. Kruīza lainera kapteinis komentējis notikušo, savukārt Itālijas valdība ir gatava ierobežot kuģu pietauvošanu Venēcijā, vēsta BBC.

Laikraksts "Corriere della Sera" ziņo, ka kompānijas "MSC Cruises" kuģim "MSC Opera" apstājies dzinējs un tas turpinājis virzīties uz priekšu pēc inerces.

Divi velkoņi, kas kuģi ievilkuši ostā, mēģinājuši to apturēt, taču pārtrūkusi tauva starp vienu no velkoņiem un kruīza kuģi. Tādējādi laineris ietriecies piestātnē un līdzās esošajā tūristu kuģīti.

Kruīza lainera MSC "Opera" kapteinis stāsta, ka līdz ko bija iespējams bija nomesti divi enkuri, taču tas situāciju neuzlaboja, jo lainera dzinējs bija "bloķēts".

"Mēs darījām visu iespējamo, lai izvairītos no tā, kas notika," stāsta kapteinis. 

Kruīza laineris arī atskaņoja brīdinājuma signālu mazajam tūristu kuģītim, lai brīdinātu par iespējamo avāriju. Negadījumā uz tūristu kuģīša cieta četri cilvēki.

Šobrīd valsts iestādes spriež par aizliegumu lieliem kuģiem pietauvoties Venēcijas pilsētā Džudekā.

Eksperti uzsver, ka milzīgie kuģi rada draudus pilsētas un lagūnas saglabašanai, jo kuģi piesārņo ūdeņus un bojā pilsētas skatu. Vilņi, kas rodas no lielajiem kuģiem bojā pilsētas pamatus.

Džudeka ir viena no Venēcijas pilsētām, kas regulāri piedzīvo plūdus ne tikai kruīza laineru dēļ. Daži arī sūdzas, ka šādi kuģi ieved pārāk daudz tūristus. 

Video: Venēcijā piestātnē ietriecas kruīza kuģis

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu