Ugunsgrēks sirds operācijas laikā. Ārstiem nācies dzēst spēcīgu uzliesmojumu pacienta atvērtajā krūškurvī (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: www.pexels.com

Mēdz teikt par cilvēkiem, ka viņi ir "karstasinīgi", kas nozīmē - temperamentīgi un kaislīgi. Skaidrojošajā vārdnīcā nav minēts, ka šim īpašības vārdam ir arī burtiska nozīme. Melburnas slimnīcā noticis ārkārtīgi rets incidents - sirds operācijas laikā pacienta krūškurvja dobumā sākušas plosīties uguns liesmas, vēsta austrāļu mediji.

Pēc tam, kad 60 gadu vecais pacients palīdzību bija meklējis pie mediķiem, viņi atklāja, ka vīrietim ir bojājums aortā – galvenajā artērijā, kas asinis no sirds nogādā pa visu ķermeni. Uzreiz pēc diagnozes vīrietim bija jāguļas zem ķirurga skalpeļa.

Kā vēsta ārsti, pacientam iepriekš tika diagnosticēta hroniska obstruktīvā plaušu slimība. Savukārt gadu pirms šī incidenta vīrietim ar strāvas palīdzību tika ārstēti koronārie asinsvadi. Plaušu slimība, no kuras cieta vīrietis, ir trešais biežākais nāves iemesls ASV iedzīvotāju vidū.

Kad ārsti bija atvēruši vīrieša krūškurvi, viņi pamanīja, ka pacienta labā plauša bija saaugusi kopā ar krūšu kaulu. Daļa no plaušas bija uzpūtusies vai iznīcināta, kas ir viens no minētās plaušu slimības simptomiem. Šos pūšļus ārsti dēvē par bullām.

Operācijas laikā viena no bullām tika pārgriezta, atbrīvojot tajā uzkrājušos gaisu. Uz to ārsti reaģēja, palielinot skābekļa padevi organismam.

Cenšoties nogriezt audu gabalu ar elektronisku instrumentu, no tā izlēca dzirkstele, izraisot spēcīgu uzliesmojumu pacienta krūškurvī.

Par laimi, slimnīcas personālam izdevās apdzēst liesmas un turpināt operāciju bez starpgadījumiem. Pacients neguva ievainojumus.

Ārste Ruta Šeilore, kura piedalījās operācijā, atklāja, ka vēsturē pastāv tikai daži šāda veida gadījumi.

"Šis gadījums atgādina to, cik nozīmīga ir ārstu apmācīšana, kā rīkoties šāda veida ugunsgrēku gadījumos," piebilda Šeilore.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu