"Blues" uzvar ceturtajā spēlē un panāk izlīdzinājumu Stenlija kausa finālsērijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sentluisas "Blues" hokejisti
Sentluisas "Blues" hokejisti Foto: Reuters/ScanPix

Sentluisas "Blues" komanda pirmdien svinēja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NH) Stenlija kausa finālsērijas ceturtajā mačā ar Bostonas "Bruins", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 2-2.

"Blues" savā laukumā svinēja uzvaru ar rezultātu 4:2 (2:1, 0:1, 2:0), divus vārtus gūstot Raienam O'Reilijam.

Tieši Reilijs jau pirmajā minūtē panāca 1:0 laukuma saimnieku labā, kanādietim ar ripu apslidojot vārtus un iebakstot to "Bruins" cietokšņa stūrī.

Tikmēr 14.minūtē viesu uzbrucējs Čārlijs Koils pēc atlēkušās ripas saņemšanas vārtu priekšā izcēlās trešo maču pēc kārtas un panāca 1:1. Pāris minūtes vēlāk gan mājinieki atjaunoja vadību, Vladimiram Tarasenko no vidējas distances vārtu priekšā raidot ripu tīklā.

Kad līdz otrā perioda beigām bija palikušas sešas minūtes, Brendons Karlo ar Patrisu Beržeronu mazākumā izslidoja pret vienu "Blues" hokejistu, pirmajam no viņiem panākot 2:2. Tiesa, trešās trešdaļas 11.minūtē "Blues" atjaunoja vadību, precīzi metot Reilijam - šajā mačā jau ceturtie vārti pēc kārtas tika gūti pēc atlēkušās ripas saņemšanas.

Pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Breidens Šens raidīja ripu tukšos vārtos un pielika punktu Sentluisas komandas uzvarai.

"Bruins" spēli pabeidza ar pieciem aizsargiem, jo Zdeno Hara otrajā periodā pēc Šena metiena ar seju bloķēja ripu un asiņodams pameta laukumu.

Uzvarētāju vārtsargs Džordans Biningtons šajā mačā atvairīja 21 no 23 pretinieku mestajām ripām, kamēr otrā laukuma galā Tūka Rasks neitralizēja 34 no 37 raidījumiem. Abi vārtsargi bieži atsita ripu sev priekšā, kā rezultātā laukuma spēlētājiem dodot daudz vārtu gūšanas momentu.

Sērijas piektā spēle notiks ceturtdien Bostonā, bet pēc tam komandas atgriezīsies Sentluisā.

"Bruins" ir seškārtēja NHL čempione, iepriekšējo reizi Stenlija kausā uzvarot pirms astoņiem gadiem. Savukārt "Blues" Stenlija kausa finālā atgriezusies pēc 49 gadu pārtraukuma un tīko pēc savas pirmās trofejas.

"Blues" ir vienīgā komanda no pirmās līgas paplašināšanās 1967.gadā, kas nav tikusi pie Stenlija kausa. Savās pirmajās trīs finālsērijās "Blues" zaudēja visās 12 spēlēs.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu