"Pedija spētu padarīt labākas pārējās spēlētājas!" Baško par amerikānietes spēlēšanu izlasē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valstsvienības ģenerālmenedžere Gunta Baško.
Valstsvienības ģenerālmenedžere Gunta Baško. Foto: Ieva Makare/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases ģenerālmenedžere Gunta Baško uzskata, ka amerikānietes Šejas Pedijas dalība izlasē būtu tikai ieguvums visiem, intervijā LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atzina Baško. 

"Šeja (Pedija) ir ļoti augsta līmeņa spēlētāja. Viņas spēle palīdzētu padarīt labākas pārējās spēlētājas. Meitenes to saprot. Mēs esam par to runājušas un nolēmušas, ka komandai būtu ļoti labi, ja Pedija pievienotos Latvijas izlasei."

Latvijas izlases kandidāšu sarakstā iekļauta amerikāņu saspēles vadītāja Šeja Pedija, kura gan vēl nav saņēmusi Latvijas pasi.

Pieredzējusī Baško 7.jūnijā mačā pret Turciju aizvadīs savu pēdējo spēli valstsvienībā spēlētājas godā. 

"Būs ļoti emocionāls brīdis. Izlasē esmu aizvadījusi 23 gadus. Esmu pateicīga par savu veselīgo karjeru. Milzīgs paldies arī komandai par iespēju aizvadīt atvadu spēli," atzina Baško. 

Valstsvienībā Baško debitēja 1996. gada 1. maijā. Viņa pārstāvējusi Latviju 2008. gada olimpiskajās spēlēs, 2018. gada Pasaules kausa izcīņā, kā arī 1999., 2005., 2007., 2009., 2011., 2015. un 2017. gada Eiropas čempionātos. Aizvadījusi 194 spēles (absolūts Latvijas rekords!), guvusi 1793 punktus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu