Pēdējo dienu laikā tiesai nodota jau otrā lieta, kurā par piesavināšanos apsūdzēts maksātnespējas administrators

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda. Ilustratīvs attēls
Nauda. Ilustratīvs attēls Foto: AFP PHOTO / DENIS CHARLET

Prokuratūra pēdējo dienu laikā tiesai nodevusi jau otru krimināllietu, kurā par naudas piesavināšanos apsūdzēts bijušais maksātnespējas administrators.

Otrdien, 4. maijā, prokuratūra paziņojumā presei raksta, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai maija beigās nodota lieta, kurā pie kriminālatbildības saukts bijušais maksātnespējas administrators par aptuveni 17 000 eiro piesavināšanos un tā rezultātā noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu.

Aģentūra LETA tiesā noskaidroja, ka apsūdzētais ir Valerijs Andrejevs.

Prokuratūra norāda, ka administratora rīcībā laika posmā no 2012. līdz 2018.gadam bija nodotas parādnieka iemaksas aptuveni 9238 eiro un no nekustamā īpašuma pārdošanas iegūtie naudas līdzekļi aptuveni 6646 eiro apmērā.

Administrators tos nepārskaitīja nodrošinātajam kreditoram, bet gan uz saviem norēķinu kontiem. Tādējādi kreditoram nodarīts materiālais zaudējums vairāk kā 16 836 eiro apmērā. Pēc tam administrators iegūtos naudas līdzekļus izņēma no kontiem skaidrā naudā, veica iepirkumus ar karti un pārskaitījumus ar internetbankas starpniecību, uzskata apsūdzība.

Administrators ar tiesas nolēmumu tika atcelts no amata pienākumu pildīšanas un viņam desmit dienu laikā bija jānodod dokumenti un manta jaunieceltajam administratoram. Apsūdzētais nepildīja tiesas nolēmumu un nenodeva dokumentus un mantu, informēja prokuratūrā.

Tika ziņots, ka pirmdien, 3. maijā, prokuratūra nodevusi Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai citu krimināllietu pret maksātnespējas procesa administratori par piesavināšanos vairāk kā 4000 eiro apmērā un tiesas nolēmuma nepildīšanu. Aģentūra LETA noskaidroja, ka šī apsūdzētā ir Una Zakrevska, kura apsūdzētā statusā figurē vēl vairākās citās jau patlaban tiesā esošās lietās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu