"Blue Jackets" palielina konkurenci Merzļikinam un noslēdz līgumu ar pasaules čempionu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veini Vehvileinens
Veini Vehvileinens Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Kolumbusas "Blue Jackets" noslēgusi divu gadu līgumu ar šī gada pasaules čempionu Veini Vehvileinenu no Somijas, kurš līdz ar to sastādīs konkurenci Latvijas izlases vārtsargam Elvim Merzļikinam.

Vehvileinens ar Kolumbusas vienību noslēdza debitanta līgumu uz diviem gadiem. Domājams, ka šādu godu viņš izpelnījās pēc lieliski aizvadītām divām sezonām Somijas augstākajā līgā.

Tāpat vārtsargs ar Somijas izlasi šogad izcīnīja zelta godalgas pasaules čempionātā elites divīzijā, tomēr viņš piedalījās tikai vienā mačā.

"Blue Jackets" somu talantu 2018.gadā draftēja sestajā kārtā ar kopējo 173.numuru.

Talantīgais somu vārtsargs aizvadīto sezonu pavadīja Somijas spēcīgākās līgas klubā Oulu "Karpat", kura sastāvā aizvadīja lielisku sezonu un palīdzēja tam sasniegt vietējā čempionāta finālu, tajā gan nespējot aizstāvēt pagājušā gada čempionu godu.

Regulārajā sezonā Vehvileinens vidēji katrā no cīņām ielaida vien 1,58 vārtus, atvairīja 93,3% pretinieku metienus un 38 spēlēs sešas reizes nosargāja savus vārtus neskartus. Viņa atvairīto metienu procents, vidēji ielaistie vārti spēlē, kā arī gūtās uzvaras bija labākie rādītāji starp visiem līgas vārtsargiem.

Turklāt izslēgšanas spēlēs 22 gadus vecais soms vidēji mačā ielaida tikai 1,47 ripas, atvairīja 93,9% metienu, kā arī 17 spēlēs četras reizes palika nepārspēts. Tāpat veiksmīga somam bija arī 2017./2018.gada sezona, kad viņš tika atzīts par līgas labāko vārtsargu, tika iekļauts turnīra simboliskajā izlasē, bet sezonu noslēdza ar izcīnītu zelta medaļu Somijas augstākajā līgā.

Savas karjeras laikā Vehvileinens jau paspējis izcīnīt sudraba medaļu U-18 jauniešu čempionātā, zelta godalgu U-20 čempionātā un šogad Slovākijā notikušajā pasaules čempionātā elites divīzijā. Tāpat viņš Somijas spēcīgākajā līgā paspējis aizvadīt jau četras sezonas, nospēlējot 119 spēles un reizi izcīnot pa zelta un sudraba medaļai.

"Blue Jackets" sistēmā atrodas vēl viens latviešu vārtsargs Matīs Kivlenieks, kurš šajā sezonā spēlēja Austrumkrasta Hokeja līgā (ECHL) un Amerikas Hokeja līgā (AHL).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu