Nadals un Federers nodrošina savstarpēju cīņu "French Open" pusfinālā

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodžers Federers (no kreisās) un Rafaels Nadals
Rodžers Federers (no kreisās) un Rafaels Nadals Foto: AP/Scanpix

Leģendārie Rafaels Nadals no Spānijas un šveicietis Rodžers Federers otrdien nodrošināja savstarpēju dueli Francijas atklātā tenisa čempionāta ("French Open") pusfinālā.

Pasaules otrā rakete Nadals savā ceturtdaļfināla cīņā otrdien ar 6-1, 6-1, 6-3 sagrāva japāni Kei Nišikori, kurš ir planētas septītais numurs.

Līdz ar to Nadals, kuram nupat apritēja 33 gadi, spēris soli tuvāk jau savam 12.Francijas atklātā čempionāta titulam. Spāņa statistika šajā turnīrā ir nesatricināma - 91 uzvara un tikai divi zaudējumi.

Pusfinālā Nadalu gaida principiāla cīņa pret pasaules trešo numuru Federeru, kurš savā ceturtdaļfināla cīņā spraigā duelī ar 7-6 (7:4), 4-6, 7-6 (7:5), 6-4 pārspēja tautieti un ATP ranga 28.vietas īpašnieku Stanu Vavrinku, kurš par Francijas atklātā čempionāta uzvarētāju kļuva 2015.gadā.

Līdz šim vienīgo reizi 37 gadus vecais Federers par "French Open" čempionu kļuvis 2009.gadā, bet kopumā viņš "Grand Slam" sacensībās triumfējis 20 reižu.

Otrdien šveicietis arī kļuva par vecāko "Grand Slam" pusfinālistu pēdējo 28 gadu laikā.

Nadala un Federera cīņas vienmēr bijušas intriģējošas. Savstarpējās spēlēs pārsvars gan pieder spānim - viņam ir 23 uzvaras, kamēr šveicietis guvis 15 panākumus. Tiesa, Federers ir guvis uzvaras pēdējās piecās tikšanās reizēs.

Otrdienas mačus gan ietekmēja laikapstākļi - spēles negaisa dēļ uz laiku tika apturētas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu