Latvijas vieglatlēti neizceļas ar augstvērtīgiem rezultātiem "Rīgas kausos"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gunta Vaičule
Gunta Vaičule Foto: AFP/LETA

Latvijas vieglatlētes Gunta Vaičule, Līga Velvere un Māra Grīva otrdien Ogrē izcīnīja uzvaras tradicionālajās "Rīgas kausu" sacensībās.

Labākos rezultātus tikmēr uzrādīja ārzemju sportisti, jo vīriešu šķēpmešanā veiksmīgākais bija šīs sezonas trešā labākā rezultāta īpašnieks Bernhards Zaiferts no Vācijas, kurš otrdien guva uzvaru ar rezultātu 84,86 metri, kamēr otrais palika pērn "Rīgas kausos" uzvarējušais Rolands Štrobinders - 82,36 metri. Trešais tikmēr ar 81,42 metriem bija Gatis Čakšs.

Dāmām uzvaru tikmēr guva amerikāniete Eriana Insa, kura šķēpu aizmeta 60,80 metrus, bet tikai par astoņiem centimetriem atpalika Latvijas rekordiste Madara Palameika. Trešā ar 58,12 metriem bija čehiete Irēna Šediva.

Latvijas sportisti uzvaras guva 200 metru skrējienā sievietēm, kur labākā ar 23,30 sekundēm bija parasti 400 metros startējošā Gunta Vaičule, ceturtajā vietā atstājot Sindiju Bukšu, bet 800 metros dāmām triumfēja Līga Velvere, finišēdama pēc divām minūtēm un 2,72 sekundēm. Pie uzvaras pašmāju sportiste tika arī tāllēkšanā, jo Māra Grīva bija labākā ar rezultātu 6,41 metrs.

Sprintā vīriem 100 metros labākais bija brazīlietis Žorže da Kosta (10,41 sekunde), bet dāmām triumfēja baltkrieviete Krīscina Cimanuskaja, kura finišēja pēc 11,51 sekundes, kamēr otrā ar 11,73 sekundēm bija Latvijas rekordiste Bukša. Savukārt divreiz garākā distancē kungiem uzvarēja tas pats da Kosta (20,66 sekundes).

Tikmēr 400 metru skrējienā uzvarēja pasaules čempions telpās 4x400 stafetes disciplīnā, polis Karols Zalevskis (45,85 sekundes), bet otrais ar 46,23 sekundēm bija Jānis Leitis. Dāmām labākā bija arī Polijas skrējēja Malgožata Holuba-Kovalika, kura finišu sasniedza pēc 51,87 sekundēm. Divreiz garākā distancē nepārspēts palika lietuvietis Benedikts Mickus, viņam finišējot pēc vienas minūtes un 49,21 sekundēm, bet trešais ar vienu minūti un 50,78 sekundēm bija Oskars Bambals, kamēr vīriešu 3000 metru kavēkļu skrējienā ātrākais ar laiku astoņas minūtes un 51,06 sekundes tikai četru dalībnieku konkurencē bija lietuvietis Justins Beržanskis.

Visbeidzot trīssoļlēkšanā uzvaru ar 16,46 metriem guva turks Ezipeks Džans, bet otrais ar 16,25 metriem bija Elvijs Misāns, kamēr augstlēkšanā sievietēm nepārspēta palika ukrainiete Irina Heraščenko - 1,90 metri, tuvākās konkurentes apsteidzot par deviņu centimetru tiesu.

Tradicionālās vieglatlētikas sacensības "Rīgas kausi" šogad norisinājās Ogrē, jo atjaunotā Daugavas stadiona skrejceļš ir pārāk ciets.

Pērn "Rīgas kausi" atgriezās par savām mājām sauktajā Daugavas stadionā, kas piedzīvojis rekonstrukciju. Jau tobrīd daļa no vieglatlētikas sabiedrības neslēpa, ka gaida skrejceļa nomainīšanu, jo esošais ir pārāk ciets.

Vairums dalībnieku sacensībās bija pašmāju sportisti, bet piedalījās arī atlēti no tādām valstīm kā Brazīlija, Bahamu salas, Zambija, Gana, Kipra, Turcija, ASV, Vācija, Nīderlande, Zviedrija, Lielbritānija, Čehija, Lietuva, Igaunija un Baltkrievija.

Pirmo reizi "Rīgas kausi" tika izcīnīti 1962.gadā. Katru gadu vidēji sacensībās piedalās no 130 līdz 150 sportisti. Vislielākais skaits tika sasniegts 2006.gadā, kad dalībnieku skaits sasniedza 162 sportistus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu