Četrus Vidzemes slimnīcas ārstus apsūdz nolaidīgā profesionālo pienākumu pildīšanā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cilvēks ar skābekļa masku slimnīcā. Ilustratīvs foto
Cilvēks ar skābekļa masku slimnīcā. Ilustratīvs foto Foto: AP/LETA

Valmieras rajona prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu pret četrām ārstniecības personām par profesionālo pienākumu nolaidīgu pildīšanu, kā rezultātā cietušajam izraisīti smagi miesas bojājumi, pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Una Rēķe.

Ģenerālprokuratūra neminēja ārstniecības iestādi un apsūdzēto vārdus.

Aģentūrai LETA zināms, ka šie ārsti strādājuši Vidzemes slimnīcā, kas atrodas Valmierā.

Prokuratūras izplatītajā preses paziņojumā norādīts, ka pie kriminālatbildības sauktas četras personas ar augstāko medicīnisko izglītību un ilggadēju pieredzi, kuras savus darba pienākumus veikušas nevērīgi un nepienācīgā apmērā.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai mediķi, ignorējot savus pienākumus, neveica un nenodrošināja atbilstošu diagnostiku un ārstēšanu, ievērojot drošības, ekonomiskuma un efektivitātes principus, nesniedza neatliekamo medicīnisko palīdzību, kā arī neveica citas darbības, kas noteiktas ārstu amata aprakstā un kas būtu nodrošinājušas kvalitatīvu ārstēšanu.

Ar šīm darbībām un bezdarbību apsūdzētie izdarīja noziedzīgus nodarījumus, kas paredzēti Krimināllikuma 138. panta pirmajā daļā. Proti, ārstniecības personas profesionālo pienākumu nepildīšana vai nolaidīga to pildīšana, ja šis nodarījums vainīgā neuzmanības dēļ izraisījis cietušajam smagu vai vidēja smaguma miesas bojājumu.

Krimināllikums par šādu nodarījumu paredz cietumsodu līdz vienam gadam.

Savu vainu izdarītajā apsūdzētie neatzīst.

Rēķe arī norādīja, ka Administratīvā rajona tiesa atzinusi Veselības inspekcijas konstatēto cēloņsakarību starp cietušā veselībai nodarīto kaitējumu un ārstniecības personu darbību un bezdarbību ārstniecības procesā.

Lieta nodota izskatīšanai Vidzemes rajona tiesai, bet vēl nav nozīmēts lietas skatīšanas datums.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu